Direct door naar content
Wat is de sportwens voor jouw club?  afbeelding nieuwsbericht

Wat is de sportwens voor jouw club?

06 januari 2021

Aan het begin van een nieuw jaar is het tijd om goede voornemens of sportwensen uit te spreken. Sportwensen die aangepast sporten mogelijk maken kunnen worden gerealiseerd door crowdfunding via Uniek Sporten. Nederlandse Loterij steunt deze crowdfundingacties door 20 procent van het benodigde bedrag te financieren.

Sport kan het verschil maken, zeker voor mensen met een beperking. Sporten bij een club zorgt niet alleen voor een gezonder en fitter lijf, maar ook voor meer zelfvertrouwen en nieuwe sociale contacten. Toch zijn nog heel veel sportclubs in Nederland niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Nederlandse Loterij helpt ons met deze missie. Jetze Plat doet daarom in onderstaande video een oproep aan bestuurders van deze verenigingen: 

Vliegende start

Als hoofdpartner van Uniek Sporten helpt Nederlandse Loterij clubs die het goede voornemen hebben om dit jaar echt werk te maken van inclusiviteit. Het vorig jaar gelanceerde crowdfunding platform van Uniek Sporten staat daarbij centraal. Daar kun je als club een crowdfundingcampagne starten om snel en eenvoudig geld in te zamelen voor die hulpmiddelen die nodig zijn om sport met een beperking bij jouw club mogelijk te maken. Nederlandse Loterij financiert als matchfunder al 20 procent van je project. Dus zo krijg je gelijk een vliegende start! 

Sportwensen

Op deze manier helpt Nederlandse Loterij bij het uit laten komen van sportwensen. Dat kan echt van alles zijn. Mariet heeft bijvoorbeeld de sportwens voor haar vereniging dat ze een fatbike kunnen aanschaffen. Ze heeft zelf namelijk ervaren hoe fantastisch het is om door de bossen te kunnen handbiken en dat gunt ze meer mensen. 

Van een fatbike tot een aangepaste bus

Martijn wenst dat zijn handbalverenigingen meer sportrolstoelen kan aanschaffen, zodat zijn club toegankelijk wordt voor iedereen. De sportwens van Sanne is een aangepaste bus voor haar zwemvereniging, zodat zij en haar clubgenoten met een beperking vaker naar het zwembad vervoerd kunnen worden. Maurice heeft de wens om zelfstandig te kunnen sporten. Een racerunner bij zijn atletiekclub maakt dat voor meerdere mensen mogelijk. Jesse wenst meer helmen voor zijn schaatsclub, zodat iedereen veilig kan schaatsen. 

Heb jij ook een sportwens? Zet jouw vereniging in de buurt in beweging en start een crowdfundingsactie

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: