Direct door naar content

Start crowdfunding project

Start een project. Je brengt mensen in beweging!

Aanmelden

STAP 1

Meld je als vereniging of stichting bij ons aan door een aantal vragen te beantwoorden en je project op een leuke manier te beschrijven. Wij kijken of het past binnen de richtlijnen van Uniek Sporten Crowdfunding.

Project online

STAP 2

Binnen vijf werkdagen heb je een reactie van ons. Als jouw project voldoet aan onze richtlijnen, zetten we het direct online. Eventueel ontvang je een extra bijdrage van één van onze matchfunders.

Starten

STAP 3

Je kunt nu mensen uitnodigen om jouw project te steunen en wij geven je tips hoe je van jouw project een succes maakt. Daarnaast ontvangt je van ons mails om te verder helpen met je crowdfundingsproject. 

Het mooie en leuke van crowdfunding is dat je met elkaar een project realiseert. Jij als ambassadeur van het project, samen met alle donateurs. ‘Samen’ is de sleutel tot succes. Betrek donateurs bij je campagne, hou ze op de hoogte, plaats foto’s en video’s, post berichtjes. Met andere woorden; vertel je verhaal! Dat is waar mensen om geven.

Waarom jouw project slaagt

5% heb je al binnen*

Ieder project op Uniek Sporten Crowdfunding dat voldoet aan de richtlijnen wordt gesteund door Fonds Gehandicaptensport. Je krijgt 5% van het bedrag dat je nodig hebt, met een maximum van € 5.000,-. Dat noemen we een vliegende start.

*Sportclubs in de provincie Zuid-Holland ontvangen bij het organiseren van evenementen en/of toernooien direct 75% van het bedrag. 

We maken er samen een succes van

Geen ervaring met crowdfunding? Geen probleem! Wij geven je tips hoe je van jouw project een succes maakt. Wel al ervaring? Mooi! Misschien kunnen we je nog op een paar goede ideeën brengen.

Je hebt een goed verhaal

Wat is er mooier dan mensen helpen? Met jouw crowdfundingproject zorg je ervoor dat meer mensen met een beperking kunnen genieten van sporten en bewegen. Dat doet het goed.

Matchfunders kunnen je steunen

Matchfunders zijn bedrijven en organisaties die verschillende projecten van Uniek Sporten Crowdfunding steunen. Als een matchfunder jouw project eruit pikt, krijg je nog eens een percentage van je streefbedrag.

Tips voor een succesvolle campagne

Je staat er niet alleen voor. Wij staan voor, naast en achter je. We willen net zo graag als jij dat jouw project slaagt. Als je een vraag hebt of advies wilt, kun je altijd contact met ons opnemen. Daarnaast ontvang je tips die je helpen om een succes van je project te maken. Hou je mailbox in de gaten! Hier heb je er alvast eentje:

Vertel een duidelijk en aansprekend verhaal

Het allerbelangrijkste bij crowdfunding is een aansprekend verhaal. Vertel duidelijk waarom je geld wilt ophalen en wat het doel is. En als het kan, maak er een persoonlijk verhaal van. Dat heeft de meeste impact. Vertel over je passie en drijfveren. Waarom jij het belangrijk vindt dat jouw project wordt gerealiseerd. Wie daar gelukkig van worden, wat het voor ze betekent. Hoe aansprekender je verhaal, hoe makkelijker het voor een donateur wordt om te geven.

Denk je na over crowdfunding?

We denken graag met je mee. Heb je een vraag, stuur even een mail of kijk bij veelgestelde vragen. Hier vind je meer informatie over hoe crowdfunding werkt.