Direct door naar content
Inschrijvingen 2e traject Fit & Happy geopend afbeelding nieuwsbericht

Inschrijvingen 2e traject Fit & Happy geopend

11 januari 2021

Inschrijvingen 2e traject Fit & Happy geopend

Sport- en spellessen voor kinderen met autisme weer van start in maart

Per 3 maart 2021 starten het Sociaal Team, Het Bruisnest en SPORT•GOUDA met het tweede traject Fit & Happy voor kinderen met autisme. Niet voor iedereen is bewegen en sporten vanzelfsprekend. Daarom zijn de sport- en spellessen van Fit & Happy speciaal afgestemd op kinderen met autisme in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De inschrijving voor dit traject is nu geopend. Hoewel de gymzalen momenteel nog gesloten zijn, willen de samenwerkende organisaties in maart weer graag van start!

Fit & Happy traject

Tijdens Fit & Happy krijgen kinderen met autisme sport- en spellessen, waarbij de manier van uitleg geven en de uitvoering van de activiteiten speciaal op hen is afgestemd. Tijdens de lessen wordt niet alleen gewerkt aan de motorische vaardigheden, maar ook aan de sociale en cognitieve vaardigheden. Na afloop van een traject kan het kind gemakkelijker aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes. Het kind vindt het plezier in sport (terug) en leert beter omgaan met situaties zoals winnen en verliezen. Tijdens de lessen komen er verschillende sporten en spellen aan bod, zoals volleybal, hockey of voetbal, maar ook trefbal en tikspellen. Een traject bestaat uit 16 lessen. Bij de lessen zijn altijd professionals aanwezig van 3 organisaties: Het Bruisnest, het Sociaal Team en SPORT•GOUDA. Per 3 maart 2021 start het tweede traject van 16 lessen waarvoor nu kan worden ingeschreven. Er is geen indicatie voor autisme nodig om te kunnen inschrijven.

Algemene informatie over Fit & Happy

Voor wie             : kinderen van 8 t/m 12 jaar
Datum                : week 9 t/m 26 (eerste les 3 maart 2021)
Tijd                     : iedere woensdagmiddag, 14:00 tot 15:00 uur (m.u.v. schoolvakanties)
Waar                  : Gymzaal Gerard Leeustraat 4, Gouda
Kosten                : € 55,- per traject – 16 lessen (geen indicatie nodig)
Bijzonderheden : Bij de lessen zijn altijd professionals aanwezig van het Sociaal Team, Het Bruisnest en SPORT•GOUDA.

Traject 2 loopt van week 9 t/m week 26. Dankzij het Gouds Sportakkoord wordt Fit & Happy ook in schooljaar 2021-2022 voortgezet en zullen er nog nieuwe trajecten volgen.

Aanmelden voor Fit & Happy traject 2 kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl. Neem voor meer informatie contact op met Sabine Slootweg via sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of bel 0182 590910.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: