Direct door naar content
Dieven geven auto van vrouw met MS terug afbeelding nieuwsbericht

Dieven geven auto van vrouw met MS terug

03 februari 2021

De Italiaanse Maria Elena Barile Damiani (56) heeft vanwege de ziekte MS een aangepaste auto waar zij met haar rolstoel in kan. “Het is de enige manier om mij nog enigszins te kunnen verplaatsen”, legt ze uit. Toen haar auto uitgerekend bij het ziekenhuis werd gestolen was ze radeloos. Na een oproep van haar dochter gebeurde wat niemand had verwacht: de dieven brachten de auto terug met zelfs een briefje op de stoel voorin de auto. 

“Wij hebben ook een hart. We wisten niets van uw toestand af, sorry”, schreven de dieven op het briefje aan Maria. Ze reageerden daarmee op de noodkreet van Rita, de dochter van Maria, die zij op facebook had gepost. In dat bericht legde ze uit waarom haar moeder niet zonder de auto met oprijplaat en rolstoelbevestiging kan. Dat zette ze nog extra kracht bij met de woorden: “Leg een hand op je hart en geef ons de auto terug. Als we het terugvinden is dat een teken van hoop. Het is dat beetje vertrouwen in de mensheid, dat ons nooit in de steek mag laten.”

Geldinzamelingsactie

Die boodschap kwam wonder boven wonder ook bij de dieven binnen, want nog geen dag later hadden ze de auto teruggebracht. Het bericht was viral gegaan door het vele delen op facebook. Dochter Rita bedankte iedereen daarvoor en bedacht daarna ook nog een idee voor andere mensen met een beperking in het Italiaanse Bari. “We zagen de wereld op ons instorten, en we dachten aan de vele mensen met een handicap die net als mijn moeder, geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het zou daarom leuk zijn om een ​​geldinzamelingsactie te starten voor een aangepaste auto met gratis verhuur voor degenen die het nodig hebben.”

 

 
Dieven geven auto MS-patiënt weer terug: 'Sorry, we kenden uw situatie niet'

"Wij hebben ook een hart. Sorry, we kenden uw situatie niet." De mensen die deze speciale auto stalen van Maria Elena Barile in de Zuid-Italiaanse stad Bari, brachten het voertuig al na een etmaal terug - na een oproep op sociale media. Barile lijdt aan multiple sclerose en heeft geen andere manier om rond te komen.

Posted by NOS on Monday, January 18, 2021

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: