Direct door naar content
Bouw inclusief speelbos Efteling gestart!  afbeelding nieuwsbericht

Bouw inclusief speelbos Efteling gestart!

04 februari 2021

Deze zomer opent De Efteling een nieuwe attractie die helemaal ingericht is op toegankelijkheid. Dit inclusieve Speelbos Nest! is namelijk zo ontworpen dat kinderen met en zonder beperking hier evenveel speelplezier en avontuur kunnen beleven. De bouw is afgelopen maand al gestart. De Efteling laat op haar website al een tipje van de sluier zien van de eerste speeltoestellen: een glijbaan voor rolstoelgebruikers!

Het Speelbos Nest! wordt maar liefst 1200 vierkante meter groot en wordt geplaatst tussen de Game Gallery en de achtbaan De Vliegende Hollander. In deze speeltuin komen allerlei onderdelen van de grote attracties terug. Zo is de drakentoren van 6,5 meter hoog met twee glijbanen een knipoog naar de houten achtbaan Joris en de Draak. Vanaf die toren kun je met een periscoop ook door de ogen van de draak kijken. 

Rolstoelglijbaan

Bij het ontwerp van het speelbos hebben ze duidelijk aan alle kinderen gedacht, want alle speeltoestellen zijn op verschillende hoogtes geplaatst. Het maakt dus niet uit of je er staand of zittend speelt. In je rolstoel kun je dus ook gewoon lekker los gaan. Om van de ene naar de andere speelplek te komen wordt een vlonderpad aangelegd. In het midden komt een speeltuinwaterbed, waar je je ook in een rolstoel kunt uitleven. Aan kinderen die af en toe even wat meer rust willen is ook gedacht met een prikkelarme plek om even terug te trekken. 

Iedereen een durfal

De Efteling vindt het belangrijk om met Speelbos Nest! voor een plek te zorgen waar alle kinderen met of zonder zichtbare of onzichtbare beperking even lekker kunnen spelen. Het maakt in dit speelbos even niet uit wie je bent of wat je hebt. “Toegankelijkheid staat al jarenlang hoog in het vaandel bij de Efteling. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis en veilig voelt in ons park. Dat is voor Speelbos Nest! het uitgangspunt geworden. We willen daar een plek creëren die voor alle jonge durfals toegankelijk is en waar kinderen onbezorgd samen kunnen spelen. Of dat nu een kind met of zonder (zichtbare) beperking is”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen directeur Efteling. 

Testen door kinderen

Om zeker te zijn dat het speelbos straks ook echt toegankelijk is voor iedereen, heeft De Efteling Stichting het Gehandicapte Kind gevraagd om mee te denken. Bij de opening zullen kinderen met en zonder beperking van de Speeltuinbende daarom ook als eerste alle speelmogelijkheden uitgebreid testen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: