Direct door naar content
Bewegen in de sneeuw goed tegen winterdip afbeelding nieuwsbericht

Bewegen in de sneeuw goed tegen winterdip

08 februari 2021

De skischoenen en slee's werden afgelopen weekend van zolder gehaald. Het is namelijk volop winterweer in Nederland! En hoewel het misschien niet altijd praktisch is, levert het wél mooie plaatjes op en zorgt het ook voor afwisseling tijdens je dagelijkse wandeling. Bovendien is wandelen in de sneeuw goed tegen een winterdip. Dus kleed je warm aan en maak een mooie winterse wandeling deze week óf zorg dat je thuis in beweging blijft!

Wandelen in de sneeuw

Bewegen is een goed medicijn tegen een winterdip. En sneeuw ook. Zo stelt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. "Dus dit is enorm goed voor het welzijn", vertelt Pont. "We hebben allemaal lichamelijke basisbehoeften, maar ook geestelijke. Eén daarvan in spanning ontladen. Dat moet er een keer uit." Dat kan voor een gedeelte door erover te praten, legt Pont uit, maar het is ook heel goed om te bewegen. "Je lijf heeft voeding nodig, maar je psyche ook. Daar is sneeuw heel goed voor." Eén wandeling in de sneeuw helpt je vervolgens niet meteen uit een winterdip, maar het is wel een goede stap om je fitter en vrolijker te voelen. Dat kan bijvoorbeeld door boodschappen in de sneeuw te doen, door de kinderen op de slee naar school te brengen of door een lunchwandeling te maken. En een sneeuwpop maken of een sneeuwballengevecht houden is natuurlijk ook leuk!

Blijf binnen in beweging

Blijf je met dit weer liever binnen, om wat voor reden dan ook, en wil je wel in beweging blijven? Doe dan bijvoorbeeld dagelijks de oefeningen uit onze beweegbingo. Deze vind je hier. Of doe mee aan de digitale High Five van Uniek Sporten. Doe iedere week mee aan een game en test jouw nauwkeurigheid, snelheid, denkvermogen, behendigheid of geheugen. Speel mee en maak kans op mooie prijzen.

Gratis contact met een beweegcoach

Heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Of weet je bijvoorbeeld niet welke thuisbeweegoefeningen voor jou geschikt zijn? Een beweegcoach biedt gratis ondersteuning. Een beweegcoach bij jou in de regio denkt met je mee en kijkt wat er in jouw situatie mogelijk is, nu of in de toekomst. Kijk hier voor de contactgegevens of stuur een mailtje naar info@unieksportenbrabant.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: