Direct door naar content
ESA zoekt astronauten met beperking afbeelding nieuwsbericht

ESA zoekt astronauten met beperking

11 februari 2021

Heb jij altijd al gedroomd om astronaut te worden? Let dan nu even goed op! De Europese ruimtevaartorganisatie ESA start namelijk een campagne om nieuwe astronauten te werven. Dat is op zich al bijzonder, want die vacature stond elf jaar geleden voor het laatst open. Extra speciaal is dat ESA nu op zoek gaat naar ruimtevaarders met een lichamelijke beperking voor bemande maanreizen. Dit is dus jouw kans!

In de wervingstekst voor nieuwe Europese astronauten komt duidelijk naar voren dat ESA niet alleen op zoek is naar mannen. Vrouwen worden bijvoorbeeld extra aangemoedigd om te reageren omdat ESA voor een betere diversiteit wil zorgen. Verder wordt voor die eerlijke verdeling ook gelet op leeftijd en afkomst. “We willen alle leden van de samenleving vertegenwoordigen”, zegt David Parker, de directeur van Menselijke en Robotische verkenning bij ESA. 

‘Parastranauten’

Daar horen mensen met een beperking wat hem betreft nadrukkelijk ook bij. De ESA wil het namelijk ook mogelijk maken om mensen met een beperking tot astronaut op te leiden. “We willen deze droom verwezenlijken", zegt David Parker. Naast de wervingscampagne start de ESA het ’s werelds eerste project voor parastranauten. “Dat is een innovatie waar de wereld klaar voor is.” 

Aanmelden

Hoe het Parastronaut Feasibility Project er precies uit ziet is nog niet bekend. Als je meer wil weten dan moet je zeker de persconferentie van ESA op 31 maart goed in de gaten houden. Dan wordt namelijk ook een hele lijst met kwalificaties bekendgemaakt waar je aan moet om aan de opleiding tot astronaut te kunnen beginnen. Vanaf die datum kun je je tot 28 mei aanmelden. 

Wie weet komt jouw droom wel uit! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: