Direct door naar content
Gymvereniging Vek-Wik wil starten met gym voor mensen met een fysieke beperking! afbeelding nieuwsbericht

Gymvereniging Vek-Wik wil starten met gym voor mensen met een fysieke beperking!

15 februari 2021

“Iedereen moet kunnen sporten”, dat is de doelstelling van Gymvereniging Vek-Wik. In september 2020 is de vereniging al gestart met gym voor mensen met een verstandelijke beperking. “Het is nu tijd voor een volgende uitdaging” geeft voorzitter Hans de Vries aan: het in het leven roepen van gym voor mensen met een fysieke beperking. De vraag is echter of hier daadwerkelijk belangstelling voor is. Inwoners van de gemeenten Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Andijk kunnen zich opgeven; de activiteit is voor alle leeftijden.

Voor mensen met een fysieke beperking geldt, dat elke vorm van bewegen telt en een positief effect heeft. Belangrijk is dat een manier van bewegen wordt gekozen die binnen hun eigen grenzen past. Daarbij is het van belang dat bewegen een vast onderdeel van hun dagelijks leven wordt. Niet de prestatie zal voorop staan, maar het op verantwoorde wijzen sporten en bewegen. Plezier, sociale contacten en gezondheid zijn belangrijke speerpunten om hier aan deel te nemen.

 

Locatie

Gymzaal van wijkcentrum De Bont Veer in Enkhuizen (adres: Wielewaal 1, Enkhuizen). Het gebouw, inclusief de gymzaal, is prima toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

 

Begeleiding

Fysiocentrum Enkhuizen zal Vek-Wik terzijde staan met het geven van adviezen ten behoeve van de gymlessen.

 

Aanmelden en meer informatie

Neem contact op met Hans de Vries: voorzitter@vekwik.nl / 06-83205270

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Krijg motivatie van deze sporthelden!

Luister 3 maart naar debat over aangepast sporten

Christijn: “rolstoeltennis geeft mij nu energie”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×