Direct door naar content
Even voorstellen aan onze ambassadeur Ronald Stapelbroek afbeelding nieuwsbericht

Even voorstellen aan onze ambassadeur Ronald Stapelbroek

17 februari 2021

In deze interviews komen we meer te weten over de achtergrond van de sporter, zijn of haar drijfveren, sportieve hoogtepunten en/of dieptepunten en veel meer. Deze maand is het woord aan Ronald Stapelbroek uit Lochem en ambassadeur van Uniek Sporten Stedendriehoek.

Even voorstellen…
“Mijn naam is Ronald Stapelbroek en woonachtig in Lochem. Ik ben al mijn gehele leven rolstoel gebonden. Ik ben te vroeg op de wereld gekomen en daardoor heb ik een lichte hersenbeschadiging opgelopen en heb ik last van spasmes.

Welke sport beoefen je? 
“Badminton. Inmiddels ben ik ruim vijf jaar lid van de Badminton Club in Lochem ” 

Waarom heb je voor deze sport gekozen? 
“Dan moet ik terug gaan naar mijn schooltijd. Een schoolmeester destijds attendeerde mij op de sport badminton. Ik ben gaan kijken en vanaf dat moment was het liefde op het eerste gezicht. Op de sport wel te verstaan, haha.” 

Hoe belangrijk is sporten voor jou?
“Heel belangrijk. Het geeft me rust en ik blijf in beweging. Daarnaast vereenzaam ik niet. Zonder te sporten, zou ik thuis maar op de bank blijven zitten. Het laatste dat ik wil is door een beperking in een sociaal isolement terecht te komen. Door te sporten is juist het tegenovergestelde het geval. Op manier waarop ik in Lochem bij de club ben ontvangen, doet mij nog steeds goed.”

Wat is je mooiste sportmoment tot nu toe? 
“Het feit dat ik al enkele jaren zowel nationaal als internationaal toernooien wedstrijden speel. Dat is geweldig en voor mij iedere keer een moment van geluk en ik zou daarom ook geen specifiek moment kunnen kiezen."

Welke belemmeringen kom je tegen als sporter met beperking?
“Ik kan alleen over mezelf praten. Ten eerste heb ik altijd een auto nodig om te kunnen trainen of wedstrijden te spelen. Verder kom ik regelmatig deuren tegen die te smal zijn voor mijn rolstoel. Ook het fikse kostenplaatje om deel te nemen aan een toernooi. En de rolstoel zelf natuurlijk.“

Welke tip heb je voor anderen om te beginnen met sporten?  
“Heel simpel. Trek de stoute schoenen aan en waag de gok om te beginnen. Vind je de drempel hoog? Zoek desnoods hulp om deze stap te zetten. Je gaat er geen spijt van krijgen.” 

Heb je nog andere hobby’s? 
“Auto’s! Op de Formule 1 na vind ik alles leuk. Zelfs met slecht weer of bij files zit ik nog met een glimlach achter het stuur.”

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: