Direct door naar content
Luister 3 maart naar debat over aangepast sporten afbeelding nieuwsbericht

Luister 3 maart naar debat over aangepast sporten

24 februari 2021

Over drie weken zijn in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen. Uniek Sporten en Fonds Gehandicaptensport grijpen dit belangrijke moment aan om sport met een beperking nog beter op de agenda te krijgen. Ben jij benieuwd wat de verschillende partijen voor jou te bieden hebben op het gebied van aangepast sporten? Luister dan op 3 maart naar het Uniek Sporten debat bij ALLsportsradio. 

Bij verschillende partijen is sport met een beperking al duidelijk in de plannen opgenomen. Veel partijen zijn het er over eens dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn en dus zeker ook voor sporters met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In de verkiezingsprogramma’s worden daar nog verschillende plannen aan toegevoegd. Zo stelt D66 dat ze “werken aan een betere toegang van mensen met een beperking tot sportverenigingen en helpen daarbij de verenigingsvrijwilligers”. Het CDA wil het sportaanbod voor mensen met een beperking vergroten.

Toegankelijke accommodaties en speeltuinen

ChristenUnie komt nog met een andere interessant punt voor de gehandicaptensport, want deze partij stelt voor om sportaccommodaties zoals zwembaden en sporthallen ook fysiek beter toegankelijk te maken. De Christenunie en SP stellen daarnaast nog voor om speeltuinen ook zo in te richten dat kinderen met een beperking daar ook meespelen. 

Sportdebat 3 maart

De vraag is: hoe gaan die plannen en beloftes in de praktijk voor jou uitpakken? Om daar achter te komen organiseren Uniek Sporten/ Fonds Gehandicaptensport en ALLsportsradio op 3 maart een sportdebat. Journalist en presentator Frits Barend zal samen met ALLsportsradio-presentator Robert Denneman dit debat leiden met verschillende stellingen. De deelnemende politici zijn: Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66).

Je kunt het debat op woensdag 3 maart live volgen van 13.30 tot 14.30 uur of later terugluisteren via ALLsportsradio.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: