Direct door naar content
Onderzoek sportgedrag kinderen met een auditieve beperking afbeelding nieuwsbericht

Onderzoek sportgedrag kinderen met een auditieve beperking

02 maart 2021

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de sport- en beweegdeelname van kinderen met een auditieve beperking in vergelijking met horende kinderen achterloopt. Met deze wetenschap heeft onze stagiaire Sharité, Social Work studente aan de Avans Hogeschool, besloten onderzoek te gaan doen naar waar de wensen en behoeften van deze doelgroep liggen m.b.t. het sportgedrag.

Sharité: 'door het invullen van deze vragenlijst, wil ik graag inzicht krijgen in de wensen en behoeften van kinderen in de gemeente Tilburg (en omgeving) met een auditieve beperking in de leeftijdscategorie van 6-12 jaar. De resultaten zullen gebruikt worden om een adviesrapport op te kunnen stellen voor het Steunpunt Aangepast sporten. Dit met als doel meer kinderen met een auditieve beperking in de gemeente Tilburg (en omgeving) de mogelijkheid te geven deel te kunnen nemen aan een sport. Daarnaast zullen de resultaten opgenomen worden in mijn afstudeeronderzoek.

Alvast bedankt voor uw deelname!'

Ben je of ken je iemand in deze leeftijdscategorie met een auditieve beperking, help dan mee aan dit onderzoek door de vragenlijst in te vullen: https://www.survio.com/survey/d/X6V6U0K6F9V6F7Q9X 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: