Direct door naar content
TV tip: Ilona danst dankzij Hart in Aktie afbeelding nieuwsbericht

TV tip: Ilona danst dankzij Hart in Aktie

03 maart 2021

In een nieuwe aflevering van Hart in Aktie zit vanavond het bijzondere verhaal van Ilona. Zij heeft vroeger aan stijldansen gedaan, maar die hobby moest zij opgeven doordat ze twee jaar terug een progressieve vorm van MS kreeg. Wendy van Dijk laat haar allergrootste wens uitkomen om een keer als rolstoeldanser op te treden. 

Bij het tv-programma Hart in Aktie zet Wendy van Dijk alles op alles om bijzondere dromen van mensen uit te laten komen. De aflevering die vanavond om 21.30 uur op SBS 6 is te zien zit vol met verrassingen voor Ilona. Zij was altijd een fervent stijldanser, maar door de ziekte MS kon ze die passie niet meer volgen. Rolstoeldansen zou haar wel de mogelijkheid geven om dat gevoel weer terug te krijgen. Haar wens was daarom ook een keer op te treden in een dansrolstoel. 

Dansen gemist

Wendy van Dijk verrast Ilona eerst al met nieuwe rolstoel om in te dansen. Die dansstoel zat haar als gegoten schrijft ze in een blog. “De stoel reageerde op elke beweging die ik maakte met mijn lichaam. Het meest heerlijke was dat ik weer kon draaien. Dat was iets wat ik enorm gemist had. Ook het vaart maken als je danst was echt fantastisch. Toen merkte ik pas echt hoe erg ik het had dansen gemist.” 

Grootste verrassing

Samen met professioneel danser Joost Findhammer, die samen met Bibian Mentel meedeed aan Dancing with the Stars, bereidt Ilona zich voor op haar moment op een bijzondere locatie. Als ze daar in haar mooie jurk klaarstaat voor het optreden volgt de grootste verrassing: in plaats van Joost staat daar haar partner Richard klaar om met haar de dans te doen. Hij blijkt stiekem te hebben getraind zonder Ilona! 

In Hart in Aktie kun je zien hoe zij samen weer over de dansvloer zwieren. Het programma heeft Ilona en Richard al geïnspireerd om het dansen weer serieus op te pakken: “Weer samen dansen net als vroeger!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: