Direct door naar content
Ontdek het levensverhaal van Kimberly Alkemade afbeelding nieuwsbericht

Ontdek het levensverhaal van Kimberly Alkemade

05 maart 2021

Kimberly Alkemade behaalde als para-atleet al bijzondere prestaties op de 100 en 200 meter. Dit jaar maakt ze ook grote kans om op de Paralympische Spelen in Tokio te schitteren. Achter die successen schuilt een bijzonder en indrukwekkend levensverhaal, waarover ze uitgebreid vertelt in de TeamNL docu ‘Vliegen voor het leven’. 

Toen Kimberly acht jaar oud raakte zij met het gezin betrokken bij een ernstig busongeluk in Frankrijk. Zij moest in kritieke toestand met een traumahelikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden gebracht in Valans. “Doordat zij dat hebben besloten is mijn leven gered”, vertelt Kimberley. Het was een levensveranderend ongeluk. Niet op de laatste plaats omdat haar moeder daarbij is omgekomen. 

Kracht uit beperking

Ondanks dat Kimberly door het ongeluk haar been moest missen, heeft ze vanaf het begin een drive gevonden om daar een avontuur van te maken. Toen ze een blade kreeg om mee te gaan hardlopen veranderde dat haar leven in positieve zin opnieuw. Vooral de reacties die zij uit de buurt kreeg, gaven haar de doorslag om met het hardlopen door te gaan. “Doordat ik zag dat mensen er heel positief naar keken dat ik mijn beperking omzette naar een kracht, dacht ik: wat kan ik eigenlijk nog meer met mijn blade?”

Ontdek in de TeamNL docu ‘Vliegen voor het leven’ wat voor positieve invloed het sporten op haar leven kreeg:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: