Direct door naar content
Kinderen en jongeren met autisme gezocht voor multisportgroep afbeelding nieuwsbericht

Kinderen en jongeren met autisme gezocht voor multisportgroep

05 maart 2021

“Mijn zoon heeft autisme en zou graag met andere leeftijdsgenootjes willen sporten. Ik gun het hem om vrienden te maken en een uitlaatklep te hebben”.

Deze hulpvraag kreeg Elzemieke van Empel, buurtsportcoach aangepast sporten in De Ronde Venen, van een moeder met een kind met autisme. Samen gingen ze aan de slag met deze hulpvraag. John Rooseman, eigenaar van J-Sports in Mijdrecht, werd bij het tweetal betrokken. Hij heeft ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme. Met zijn drieën bedachten ze een plan: een multisportgroep. De volgende stap is zoveel mogelijk aanmeldingen, zodat deze multisportgroep van start kan gaan.

Bij een multisportgroep komen verschillende sporten aan bod, bijvoorbeeld boksen, zumba of bootcamp. De groep krijgt van tevoren te weten welke sport er die keer beoefend gaat worden. Een multisportgroep geeft deze kinderen de mogelijkheid om meerdere sporten te ontdekken en gezellig in een groep met sporten aan de slag te gaan.

De lessen zullen plaatsvinden bij J-Sports, Industrieweg 27 te Mijdrecht. Startdatum, tijdstip, het aanbod sporten en de groepsindeling zullen gezamenlijk met de deelnemers (en ouders) worden bepaald.

John heeft er erg veel zin in om de multisportgroepen op te zetten, maar zonder voldoende aanmeldingen geen sportgroep. Team Sportservice De Ronde Venen zoekt daarom naar enthousiaste kinderen en jongeren met autisme die graag willen gaan sporten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: