Direct door naar content
De eerste racerunning training bij AV Hanzesport zorgt voor stralende gezichten afbeelding nieuwsbericht

De eerste racerunning training bij AV Hanzesport zorgt voor stralende gezichten

08 maart 2021

Afgelopen donderdag stond alles klaar bij AV Hanzesport in Zutphen om de eerste deelnemers van racerunning te ontvangen. Racerunning NL was ook aanwezig om ondersteuning te bieden. Zij hebben voor elk kind een Racerunner geregeld, zodat ze meteen aan de slag kunnen. 

Onze ambassadeur van Uniek Sporten Zutphen Sem Nijland heeft voor de opening gezorgd. Met een racerunner is hij door een lint gelopen en daarmee kon de training beginnen. Aan de gezichten van de kinderen kon je aflezen dat ze veel plezier ervaarden aan het bewegen!

Wat is Racerunning?

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. 
RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Wanneer?

De trainingen vinden plaats op de donderdag om 18.00 uur. We zorgen met behulp van Racerunning NL de eerste 6 weken voor Racerunners. Daarom is het handig om je op te geven bij g-atleet@hanzesport.nl

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Hanzesport of Mirjam Beltman zutphen@unieksporten.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: