Direct door naar content
Doe mee met online gesprek over dovensport! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met online gesprek over dovensport!

11 maart 2021

Als je doof of slechthorend bent dan heb je ook allerlei mogelijkheden om te sporten. Toch doen dove kinderen en jongeren minder vaak aan sport dan leeftijdsgenootjes. Deelkracht, een expertisecentrum voor auditieve en communicatieve beperkingen, komt daarom graag met jou in gesprek over meedoen aan sport. Ook als je nog niet sport kun meepraten in de gespreksgroep.

Deelkracht wil meer dove kinderen en jongeren begeleiden naar een sportclub. Daarom organiseren zij een online gesprek om meer te weten te komen over hoe jij denkt over sport. Zit jij bijvoorbeeld op een ‘reguliere’ club of zit je bij een dovenvereniging? Sport jij alleen of misschien wel nooit? Wat zou jou kunnen helpen bij het sporten? 

Digitaal gesprek

Tijdens het online gesprek ga je met andere jongeren in gesprek en kun je aangeven welke drempels jij nog ervaart, wat je leuk vindt aan samen sporten of juist ook lastig. Bij het gesprek is een gespreksleider aanwezig en ook tolken zodat iedereen het kan begrijpen. Bekijk ook dit filmpje met een korte uitleg over wat je kunt verwachten:

Ouders en trainers

Behalve met dove of slechthorenden jongeren zelf gaat Deelkracht ook graag het gesprek aan met ouders. Heb je een zoon of dochter in de leeftijd tot 18 jaar die doof of slechthorend is? Dan kun je meedoen aan het digitale gesprek voor ouders over sportparticipatie. Daarnaast wordt ook een aparte meeting georganiseerd voor trainers en coaches die met dove of slechthorende kinderen te maken hebben. Deelkracht is namelijk ook op zoek naar ervaringen van trainers. Ook als je die ervaring nog niet hebt kun je meedoen en misschien leren van trainers die al langer dove of slechthorende kinderen in hun groep hebben. 

Meer informatie

Doe je mee? Meer informatie over sportstimulering van dove en slechthorende kinderen en jongeren vind je op de website van Deelkracht. Of neem contact op met Styn Idsardi via s.idsardi@kentalis.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: