Direct door naar content
Sally fietst 1400 km voor haar rugbyclub afbeelding nieuwsbericht

Sally fietst 1400 km voor haar rugbyclub

19 maart 2021

Vijf jaar geleden werd de Britse Sally Sycha tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje plotseling erg ziek. Ze kon nog geen drie minuten blijven staan zonder in elkaar te storten door zuurstoftekort. Sally kreeg uiteindelijk als diagnose het Ehlers-danlos syndroom en het Posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom (POTS). Ze werd daardoor plots afhankelijk van de mensen om haar heen, maar rolstoelrugby gaf haar een groot deel van haar zelfstandigheid terug. 

Toen Sally zich aansloot bij de Berkshire Banshees gaf dat haar enorme boost voor haar zelfvertrouwen. “Rolstoelrugby maakte mij zekerder dat ik meer dingen zelf kan doen. Het gaf mij eigenlijk het gevoel dat ik het recht heb om te bestaan in deze wereld, ook al zit ik in een rolstoel”, zei ze in een interview met de lokale nieuwswebsite Berkshirlive. Door dat team deed ze ook allerlei nieuwe vriendschappen op. “Het zijn vooral vriendschappen op gelijkwaardige basis. We lachen met elkaar en er is steun voor elkaar als dat nodig is, maar we hebben nooit medelijden met elkaar.” 

Sportrolstoelen voor de club

Ze is zo blij met hoe zij met open armen is ontvangen door het team, dat ze besloot iets terug te doen voor de club. Met een enorme tocht op haar ligfiets wil ze geld inzamelen voor nieuwe sportrolstoelen voor de club. Ze wil uiteindelijk totaal 1407 kilometer fietsen op haar speciaal aangepaste ligfiets in verschillende etappes vanuit haar woonplaats. Die doelafstand staat voor de route van Lands End, het uiterste Zuiden van Groot-Brittannië, naar John o’ Groats helemaal in Schotland.

Uitdaging

Sally is al een heel eind op weg in haar doel: ze heeft al ruim 500 kilometer afgelegd. Het fietsen geeft haar ook een geweldig gevoel. “Als ik fiets dan voel ik mij helemaal niet anders dan andere fietsers, behalve dan dat ik lig en dat ik er ander uitzie. Ik voel mij net zo zelfstandig als hen in het ontdekken van het platteland hier. Het is zeker een uitdaging, maar ik ben ook erg trots op hoe goed het tot dusver al gaat!” 

Bron: BerkshirLive

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: