Direct door naar content
Marieke: “Speciaal zijn we allemaal”  afbeelding nieuwsbericht

Marieke: “Speciaal zijn we allemaal”

19 maart 2021

Marieke Woltersom wilde altijd iets doen aan de acceptatie van mensen met een handicap. Ze noemt zichzelf ‘Marieke met gekke benen’, om haar beperking die ze vanaf haar geboorte heeft luchtig te benaderen. Dat is ook precies wat zij voor ogen heeft met haar missie: ze wil kinderen met en zonder beperking met elkaar in gesprek laten gaan. Ze ontwikkelde daarom een aantal een pop en een prentenboek om kinderen op een laagdrempelige manier met elkaar samen te laten spelen. 

Het idee van Marieke werd sterker toen zij na 21 jaar moest stoppen met haar werk als kinderwerker. Ze besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, want ze zat eigenlijk nog vol energie om de missie die in haar hoofd zat uit te voeren. “Ik wilde dat mensen elkaar zagen voor wie ze echt zijn en niet als de persoon met een handicap. Nu was de tijd om het in praktijk te gaan brengen”, vertelt ze in een interview met Indebuurt.nl

Praten over beperkingen

Met een heel team om haar heen heeft ze de afgelopen twee jaar gewerkt aan leuke producten waarmee kinderen op een speelse manier met elkaar in gesprek kunnen over beperkingen. Zo maakte ze een pop met ‘gekke benen’, een ‘babbel-pot’ met vragen voor kinderen en een kinderboek. In dat verhaal komen allerlei beperkingen voor van een jongetje met een bril tot een meisje dat een beperking aan haar benen heeft, zoals Marieke zelf. 

Gezien worden

Ze hoopt dat daarmee heel veel kinderen te kunnen aanspreken en vooral te kunnen helpen. Marieke wil graag laten de gedachte doorbreken dat je met een beperking minder zou zijn. “Wij moeten een stapje extra doen om iets voor elkaar te krijgen. Toch zijn ook wij het waard om gezien te worden, want wij hebben ook onze kwaliteiten. Zoals de spreuk van mijn missie ook zegt; speciaal zijn wij allemaal.”

Gastspreker

Behalve voor kinderen wil Marieke ook bij volwassenen meer bewustwording creëren over acceptatie van beperkingen. Ze zal haar boodschap daarom ook als gastspreker verkondigen, eerst vooral in Apeldoorn, maar ze hoopt uiteindelijk door het hele land te kunnen praten over haar missie. “Hoe mooi zou de samenleving zijn als er ruimte is voor verschillen en waar iedereen zichzelf kan zijn.”

Bron: Indebuurt.nl 

Ga naar haar website voor meer informatie. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: