Direct door naar content
Bibian Mentel opent eigen Cruyff Court  afbeelding nieuwsbericht

Bibian Mentel opent eigen Cruyff Court

26 maart 2021

Afgelopen week is bij De Hoogstraat Revalidatie het Bibian Mentel Speciale Cruyff Court geopend. Het was in meerdere opzichten een bijzonder feestelijk gebeuren, vooral omdat Bibian Mentel zelf bij de opening van haar court kon zijn. Begin maart werd duidelijk dat zij door nieuwe uitzaaiingen niet meer behandeld kan worden voor de kanker die haar al jaren achtervolgt. Dat ze bij toch de opening van het sportveldje bij het revalidatiecentrum waar ze zelf ook vaak kwam kon zijn, was voor Bibian daarom ook extra speciaal. 

Het Cruyff Court werd vorige week al opgeleverd en kon zo op de dag van de opening al volop gebruikt worden door revalidanten. Zij waren al lekker aan het sporten met hun therapeut.  “Trotser kun je me niet maken, mijn eigen Cruyff Court in gebruik door revalidanten. Dat ik dit zelf kan zien maakt me heel blij”, liet Bibian weten. Bij aankomst rolde Bibian direct vol enthousiasme naar de middenstip. Samen met Soufiane Touzani, trapte ze daarna een balletje met de aanwezige kinderen. Wat bijzonder is aan het Speciale Cruyff Court is dat het volledig is afgestemd op de behoeften van kinderen en volwassenen die bij De Hoogstraat Revalidatie Utrecht revalideren. Het veld gaat een centrale plek innemen bij hun behandelprogramma’s. 

Volop gebruikt

Het Cruyff Court ligt er pas net, maar is nu al een groot succes. Zo hebben inmiddels de eerste revalidanten er kunnen oefenen en afgelopen weekend werden er zelfs diverse activiteiten georganiseerd. Zo vond er een training van het Nederlandse Heren Zitvolleybalteam plaats, in aanloop naar de Nations League en het EK. Ook organiseerde Only Friends Utrecht er dans- en voetbalactiviteiten voor kinderen met een beperking. 

Voorbeeld van inclusief sporten

Naast de georganiseerde activiteiten, is het Speciale Cruyff Court ook een openbaar sportveld. Kinderen uit de wijk, met en zonder beperking, weten het Cruyff Court al direct goed te vinden en op sommige momenten is het er hartstikke druk met sportende kinderen. “Als ik dat hoor, maakt mijn hart een sprongetje. Een prachtig voorbeeld van inclusief sporten”, aldus Bibian Mentel.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: