Direct door naar content
Laat je inspireren door de PowerTalk! afbeelding nieuwsbericht

Laat je inspireren door de PowerTalk!

08 april 2021

“Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt.” Dat is de boodschap van de PowerTalks waarmee vijf sporters met een beperking deze maand in een campagne van Fonds Gehandicaptensport aandacht vragen voor sporten met een handicap. Het doel van deze mooie video’s is om heel Nederland te laten zien dat een beperking niet onbeperkt maakt. Uit de openhartige woorden van sporters als Fleur Jong en Jetze Plat kun jij vast ook veel inspiratie halen. Dus ben jij klaar voor een motivatieboost? 

Door corona leven we in een tijd waarin er van alles niet mag of niet kan. Maar als je daar eens goed over nadenkt is dat eigenlijk helemaal niet nieuw voor jou als je een beperking hebt. Je hebt vast al eens meegemaakt dat iemand zei dat je iets niet kunt. Eva Eikhout, BNN-Presentatrice en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, kan daar over meepraten. Tegen haar werd altijd gezegd ze geen auto kan rijden, of überhaupt kan sporten. Maar zoals ze het zelf zegt: “Daar hebben wij nou eens dikke vette schijt aan. Want wij kijken lekker naar wat wél kan, en niet naar wat niet kan. Heerlijk verfrissend toch?”

PowerTalk voor heel Nederland

Eva interviewt in een mini YouTube-serie vier (Paralympische) sporters met een handicap. Ze praten hierbij openhartig over hun handicap. En laten zien dat een handicap helemaal geen beperking hoeft te zijn. Want zolang je focust op wat je wél kunt, ben je onbeperkt. Fonds Gehanciaptensport wil die verhalen met zoveel mogelijk mensen delen om het sporten met een beperking bij heel Nederland bekend te maken. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor jou. Heel Nederland kan daarbij helpen om dat mogelijk te maken. 

Zelfstandigheid terug door sport

Een van de sporters die Eva interviewt is Fleur Jong. Zij verloor door een bacteriële infectie haar vingertoppen en beide onderbenen en is op dit moment de snelste vrouw van de wereld op twee blades. In de video vertelt ze:  “Ik was heel bang dat ik mijn dromen en ambities niet meer zou kunnen realiseren. Hoe ver ga ik nog zelfstandig kunnen komen? Maar door te sporten kreeg ik mijn zelfstandigheid, eigenwaarde en het vertrouwen in mezelf weer terug. Dat gun ik iedereen.”

Een PowerTalk voor een PowerTik

Sport jij al? Dan snap je over welk geweldig gevoel Fleur het heeft. Jij kan net als de sporters in de PowerTalk die boodschap uitdragen. Inspireer anderen met je verhaal en laat ze in ruil voor jouw PowerTalk een PowerTik doneren via powertik.nl 

Bekijk de teaservideo als inspiratie voor je eigen verhaal:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: