Direct door naar content
Help mee aan het bouwen van een online community afbeelding nieuwsbericht

Help mee aan het bouwen van een online community

11 april 2021

Als je een lichamelijke beperking hebt dan heb je waarschijnlijk zelf allerlei oplossingen gevonden voor het dagelijkse leven. Om dat soort tips te delen of juist van anderen te krijgen is het handig om in contact te staan met andere mensen met een lichamelijke beperking. Op dit moment wordt met EnableMe gewerkt aan een wereldwijde online community voor en door mensen met een beperking. Voor de Nederlandse versie zoekt studente Anna Verschuuren van de VU Amsterdam deelnemers met een lichamelijke beperking die hier aan mee willen werken. 

EnableMe is een non-profit organisatie die een online platform aanbiedt waar mensen met een beperking, hun naasten en organisaties met elkaar kunnen worden verbonden. Dit platform is niet alleen bedoeld om in contact te komen en van elkaar te leren, maar het is ook een plek waar je gelijk de juiste informatie kunt vinden en delen. Zo zou de online community bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om elkaar op de hoogte te brengen van mogelijkheden waar anderen nog niet aan hadden gedacht: het zijn vaak simpele trucs, tips of gave technologie die het leven met een beperking thuis, op het werk, op school of bij het sporten een groot verschil kunnen maken. 

Deelnemers gezocht!

Anna Veschuuren doet aan de Vrije Universiteit onderzoek naar het ontwikkelen van online communities en is daarom een pilot gestart om een Nederlandse versie op het EnableMe-netwerk aan te sluiten. In de toekomst zal dit platform beschikbaar zijn voor mensen met allerlei verschillende beperkingen, maar haar onderzoek focust zich op mensen met een lichamelijke beperking. Het idee van het onderzoek wat zij in april en mei gaat uitvoeren is dat zij samen met deelnemers een online communty gaat opzetten. Jij kunt daarbij aangeven wat jouw wensen van zo’n platform zijn en het ook gelijk als eerste gaan testen. 

Actief aan de slag

Naast het in gebruik nemen van dit platform, wordt je gevraagd om twee online bijeenkomsten bij te wonen: in april zal een kennismaking plaatsvinden waarbij ook het doel van het platform wordt geformuleerd. Na die bijeenkomst ga je actief aan de slag met het gebruiken van het platform en het laten groeien van de community. In mei staat een tweede bijeenkomst gepland waar het platform wordt geavaleerd en waarbij mogelijke nieuwe ideeën ingebracht kunnen worden. 

Onbeperkter leven

Het is de bedoeling dat de community ook na de pilot actief gebruikt wordt en door kan groeien. “Op deze manier hoop ik samen met anderen een online community op te zetten waarvan de leden elkaar kunnen ondersteunen om hun leven nog 'onbeperkter' te kunnen leiden”, licht Anna nog toe. 

Wil je meedoen aan haar onderzoek? Stuur dan een mail naar anna.verschuuren@enableme.org

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: