Direct door naar content
Jetze Plat wint indoor triatlon Rotterdam afbeelding nieuwsbericht

Jetze Plat wint indoor triatlon Rotterdam

20 april 2021

Paratriatleet Jetze Plat is komende zomer bij de Paralympische Spelen in Tokio de grote favoriet. De kalender met wedstrijden is veel leger dan anders en daardoor heeft hij ook minder kansen om zijn vorm te testen. Afgelopen weekend kon de ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport bij een speciale indoor triatlon in Rotterdam aan zijn concurrenten laten zien dat hij niet heeft stilgezeten. 

Normaal gesproken zijn de triatlons die Jetze doet in de buitenlucht: zwemmen in het open water, handbiken op de weg en dan nog wheelen naar de finish. Bij de Super League Triathlon Arena Games van afgelopen weekend was het hele parcours binnen in het Zwemcentrum Rotterdam gelegd. Hoe dan? Naast het zwembad waar het zwemonderdeel werd afgewerkt stonden hometrainers en loopbonden voor de andere twee onderdelen. De deelnemers leggen dus geen rondjes af rond het zwembad, maar met behulp van de sportgame Zwift maken ze wel op een virtueel parcours hun kilometers. Zo wordt het ook extra spannend en spectaculair om te volgen!

Nederlands succes

Voor Jetze betekende de race een zeer korte triatlon van 300 meter zwemmen, 10 km handbiken en 2 km wheelen. Tijdens het handbiken en wheelen kon hij zichzelf op een schermpje op het virtuele Zwift-parcours zien racen. Zo kon hij zien dat hij ruime voorsprong had op zijn concurrent en landgenoot Geert Schipper. Jetze won de wedstrijd in 24:25 minuten. Geert werd tweede in 25:09 voor de Fransman Louis Noel. Bij de vrouwen deed ook een Nederlandse paratopper goede zaken: Margret IJdema won de race bij de vrouwen. Jetze en Margret hadden drie weken eerder ook al een zelfde soort race in Londen gewonnen. Zij zijn dus allebei in topvorm! 

Jetze noemde het op Instagram een ‘hard but nice day at the office’ op weg naar zijn grote doel in Tokio. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jetze Plat (@jetze_plat)

Foto boven: Geert Schipper geeft Jetze Plat een boks na de wedstrijd. Foto: ©Super League Triathlon

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: