Direct door naar content
Redo en Eefje de Visser openen Songfestival afbeelding nieuwsbericht

Redo en Eefje de Visser openen Songfestival

23 april 2021

Op 18 mei begint in Ahoy Rotterdam het Eurovisie Songfestival. De tweede halve finale van deze internationale liedjescompetitie kent een bijzondere openingsact: breakdancer Redo en zangeres Eefje de Visser zullen samen voor een spetterende opening zorgen. 

In onze ONBEPERKT-podcast vertelde Redo, de artiestennaam van Redouan Ait Chitt, al over het nieuws dat hij de openingsact van het uitgestelde Songfestival mag verzorgen. “Je weet: dit is zo’n groot ding, dat gaat nooit meer terugkomen.” Hij zit nu nog volop in de voorbereiding van zijn act dus tijd om zenuwachtig te worden heeft hij nog niet. “Dat komt op de dag zelf wel.”

Overwinnen van tegenslagen

Zijn optreden en het nummer wat Eefje de Visser daarbij gaat zingen zijn natuurlijk nog geheim, maar Redo kon in de podcast al iets verklappen: “Ik wil mensen raken met mijn dans.” Zijn persoonlijke verhaal over het overwinnen van tegenslagen zal daarbij duidelijk terugkomen in zijn optreden. Het zal herkenbaar zijn voor mensen die net als hij een beperking hebben, maar eigenlijk ook voor iedereen. “Dans is een universele taal. Het verhaal is nu op veel mensen van toepassing: vanuit de donkere periode, waarin wij ons nu begeven, werken we toe naar een moment van feestelijke overwinning.”

Luister naar Redo in onze podcast

Wil je meer weten over dat persoonlijke verhaal van Redo en hoe hij ondanks zijn beperking opklom naar de top van de danswereld? Luister dan nu aflevering 6 van de podcast

Een voorproefje van wat je van Redo bij zijn openingsact kunt verwachten in deze dans die hij vorig jaar voor Bevrijdindsdag maakte:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: