Direct door naar content
Zeilers met beperking zeilen 24 uur voor SailWise afbeelding nieuwsbericht

Zeilers met beperking zeilen 24 uur voor SailWise

28 april 2021

24 zeilers van SailWise hebben vorige week een bijzondere prestatie neergezet: zij hebben samen 24 uur gezeild in een estafette. Met een goede bries en een lekker zonnetje hadden ze daar op de Loosdrechtse Plassen prima weer voor. In duo’s van een vrijwilliger en een zeiler met beperking werd zo geld ingezameld voor de renovatie van watersporteiland Robinson Crusoe van SailWise. 

SailWise is al meer dan veertig jaar een begrip in de watersport. Zij zorgen dat je met een beperking een onvergetelijke zeil- of watersportvakantie kunt beleven. Bij SailWise kan iedereen watersporten. Of je nu in een rolstoel zit, een visuele of een verstandelijke beperking hebt: bij SailWise wordt voor jou een manier gevonden zodat je op het water van de zon en de wind in de zeilen kunt genieten. 

“Bij SailWise vergeet ik mijn beperking, omdat alles mogelijk is"

Anne de Ruiter

Anne de Ruiter heeft al ervaren dat SailWise altijd naar mogelijkheden zoekt. Zelf zit zij door een spierziekte in een elektrische rolstoel, maar dat is voor het zeilen geen enkel probleem. “Bij SailWise vergeet ik mijn beperking, omdat alles mogelijk is. Er bestaat geen ‘nee’ bij SailWise. Er bestaat altijd wel een manier om bij SailWise te kunnen zeilen.” 

Met rolstoel de boot op

Tijdens de 24-uurs zeilestafette van afgelopen weekend kon Anne in een speciale rolstoeltoegankelijk boot meedoen. “Ik kan er gewoon met mijn rolstoel oprijden”, vertelt ze. “Maar ook de kleinere bootjes zijn geen probleem. Dan gebruiken we een tillift en kan ik in een speciale stoel getild worden.”

Renovatie watersporteiland

Samen met een vrijwilliger vormde Anne een duo op de boot en zeilden ze zo in de laatste etappe van de 24-uurs estafette. In totaal zeilden 12 duo’s steeds twee uur op de Loosdrechtse Plassen. Met die estafette haalden ze geld op voor de renovatie van het watersporteiland Robinson Crusoe, waar SailWise watersportvakanties organiseert. Die accommodatie is aangepast aan mensen met een beperking, maar is ondertussen wat verouderd. Met de zeilestafette werd totaal 9000 euro opgehaald voor een flinke opknapbeurt. In deze video krijg je een indruk van dat eiland:

Krijg jij ook zin om deze zomer te gaan zeilen of een andere watersport uit te proberen? Ga dan naar SailWise voor meer informatie. Lees hier meer over de 24-uurs zeilestafette. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: