Direct door naar content
Dansen en judo in de achtertuin afbeelding nieuwsbericht

Dansen en judo in de achtertuin

29 april 2021

De lockdown duurt ondertussen al meerdere maanden. Hierdoor zijn de sport mogelijkheden voor bewoners van woongroepen beperkt. Eén van de woongroepen van Zozijn in Doesburg is dan ook tot het idee gekomen om sportlessen op locatie te organiseren. Dit doen zij in samenwerking met Uniek Sporten regio Arnhem, onderdeel van Doesburg Beweegt.

Tijdens de Nationale Sport Week in 2020 was er al eens een dergelijke proefles gerealiseerd, en de bewoners hadden genoten van deze les in de achtertuin. De medewerkers wilden dan ook graag meer van deze proeflessen organiseren. Zo maken zij het sporten op een laagdrempelige manier bekender onder de bewoners, en kunnen zij in de toekomst mogelijk doorstromen naar de sportaanbieder.

De eerste proefles dansen heeft al plaatsgevonden, onder leiding van Joeri van Grol van Dans je Fit. Deze les is goed bevallen vanuit de jongeren, en ook de begeleiding en de stagiaire hebben hun beste beentje voor gezet. Wat natuurlijk voor veel gelach en vrolijkheid heeft gezorgd. Al met al een groot succes waarbij een ieder op zijn of haar eigen manier heeft meegedaan en genoten. 

In de aankomende weken staan ook judo, ontspanningsoefeningen en sport en spel op de agenda. Deze proeflessen worden onder andere mogelijk gemaakt door het Doesburgs Sportakkoord. Middels dit project willen de partijen de sportdeelname onder mensen met een beperking stimuleren. Zo zetten we een stap vooruit om sport en bewegen dichtbij en toegankelijk te maken voor alle mensen voor wie sport niet vanzelfsprekend is.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: