Direct door naar content
Nomineer jouw sportaanbieder voor de Amsterdamse Pluim! afbeelding nieuwsbericht

Nomineer jouw sportaanbieder voor de Amsterdamse Pluim!

06 mei 2021

De Amsterdamse Pluim is dé prijs voor sportaanbieders in Amsterdam die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. Wil jij een initiatief nomineren? Stuur dan een mail met de naam van de aanbieder, een korte motivatie en contactgegevens van de aanbieder naar a.scheijde@clientenbelangamsterdam.nl

Voorwaarde nominatie

Je kunt elke sportaanbieder voor sporters met een beperking in de gemeente Amsterdam dit jaar nomineren. Voorwaarde voor een nominatie is dat ze bijdragen aan de toegankelijkheid van het sportaanbod en de -accommodatie. En dat vrijwilligers de drijvende kracht zijn achter de activiteit. Uit alle ingestuurde nominaties maakt een stuurgroep van de initiatiefnemers een selectie.

Proces 

Vervolgens bezoekt een visitatiecommissie de genomineerden. De commissie bestaat uit ervaringsdeskundigen. Aan de hand van het verslag stelt de stuurgroep een top 3 samen. Deze maken we in oktober bekend. Hieruit wordt de winnaar gekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Sportgala van Amsterdam.

Initiatiefnemers

De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: