Direct door naar content
Sporten voor iedereen bij Sportclub de Merenhof afbeelding nieuwsbericht

Sporten voor iedereen bij Sportclub de Merenhof

10 mei 2021

Je even vrij voelen door lekker te bewegen in de buitenlucht. Voor de deelnemers van Sportclub de Merenhof was dat tijdens bevrijdingsdag de perfecte activiteit. Deze sportclub is voor iedereen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Buurtsportcoach aangepast sporten, Elzemieke van Empel, van Team Sportservice De Ronde Venen doet verslag.

Eindelijk weer!

In verband met de coronacrisis heeft het even geduurd voordat Elzemieke de sportles weer mocht komen geven op locatie. Ze kon niet wachten om weer met de leuke groep aan de slag te gaan. De deelnemers van Sportclub de Merenhof sporten op woensdag van 11.15 tot 12.00 uur op locatie De Merenhof in Abcoude. Tijdens de sportlessen wordt gewerkt aan motorische vaardigheid, cognitief vermogen en sociale interactie.

Enthousiast

In groepjes van vier gingen de deelnemers sporten in de tuin. Na een warming-up, gingen ze verder met golf, frisbeeën, ring werpen en handballen. Hard gejuich als er gescoord werd, gelach als er iets fout ging of grapjes maken als er werd valsgespeeld. De deelnemers waren zichtbaar enthousiast. Wanneer de begeleidster vroeg hoeveel punten Elzemieke kreeg voor de les, riepen twee deelnemers “duizend!”. Ze kunnen niet wachten tot de volgende les.

Meer informatie

Nieuwe deelnemers voor deze sportclub zijn altijd welkom. Aanmelden is verplicht. Voor informatie over deze sportclub, persoonlijke sportadvies of het aangepast sportaanbod in gemeente De ronde Venen, kan contact worden opgenomen met Elzemieke van Empel via 06-10979770 of evanempel@teamsportservice.nl.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×