Direct door naar content
Sporten voor iedereen bij Sportclub de Merenhof afbeelding nieuwsbericht

Sporten voor iedereen bij Sportclub de Merenhof

10 mei 2021

Je even vrij voelen door lekker te bewegen in de buitenlucht. Voor de deelnemers van Sportclub de Merenhof was dat tijdens bevrijdingsdag de perfecte activiteit. Deze sportclub is voor iedereen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Buurtsportcoach aangepast sporten van Team Sportservice De Ronde Venen doet verslag.

Eindelijk weer!

In verband met de coronacrisis heeft het even geduurd voordat Elzemieke de sportles weer mocht komen geven op locatie. Ze kon niet wachten om weer met de leuke groep aan de slag te gaan. De deelnemers van Sportclub de Merenhof sporten op woensdag van 11.15 tot 12.00 uur op locatie De Merenhof in Abcoude. Tijdens de sportlessen wordt gewerkt aan motorische vaardigheid, cognitief vermogen en sociale interactie.

Enthousiast

In groepjes van vier gingen de deelnemers sporten in de tuin. Na een warming-up, gingen ze verder met golf, frisbeeën, ring werpen en handballen. Hard gejuich als er gescoord werd, gelach als er iets fout ging of grapjes maken als er werd valsgespeeld. De deelnemers waren zichtbaar enthousiast. Wanneer de begeleidster vroeg hoeveel punten Elzemieke kreeg voor de les, riepen twee deelnemers “duizend!”. Ze kunnen niet wachten tot de volgende les.

Meer informatie

Nieuwe deelnemers voor deze sportclub zijn altijd welkom. Aanmelden is verplicht. Voor informatie over deze sportclub, persoonlijke sportadvies of het aangepast sportaanbod in gemeente De ronde Venen, kan contact worden opgenomen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: