Direct door naar content
Uniek Sporten Thuis bij Kassa afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Thuis bij Kassa

12 mei 2021

Sport en bewegen zijn voor iedereen belangrijk voor een gezond leven. Als je een beperking heb is dat extra belangrijk. In het leefstijlonderdeel van het tv-programma Kassa werd daarom afgelopen week ook aandacht besteed aan sporten en bewegen met een beperking. Daarbij gaf Uniek Sporten-oprichter Arjo Wijnhorst alvast uitleg over een mooie app die binnenkort voor jou beschikbaar komt: Uniek Sporten Thuis

Uit onderzoek blijkt dat slechts een op de drie Nederlanders met een beperking wekelijks sport. Dat kan allerlei redenen hebben: misschien ben je onbekend met het sportaanbod of heb je niet het juiste sporthulpmiddel om jouw sport te beoefenen. Bij dat soort drempels probeert Uniek Sporten jou te helpen, want wij vinden dat sport voor iedereen mogelijk moet zijn. Met de Uniek Sporten Thuis-app gaan we daarin een volgende stap zetten. 

Goede begeleiding thuis

In het item bij Kassa vertelt Sjaak hoe de thuisapp WHEELS, die door de HvA werd ontwikkeld, hem hielp in de revalidatie na zijn incomplete dwarslaesie. “Ik heb zeker twee jaar alleen in een rolstoel gezeten, maar nu kan ik toch al twintig minuten achter een rollator lopen.” Hij vond het vooral fijn dat hij met de app thuis ook goede begeleiding kreeg. “Als je bij een fysio bent staat de therapeut naast je, maar thuis is dat een ander geval.” 

Laagdrempelige app

De app die Sjaak al in een pilot gebruikte wordt nu door Uniek Sporten verder landelijk uitgerold met Uniek Sporten Thuis. Arjo Wijnhorst legde bij Kassa uit dat het doel van deze app is om sporten voor iedereen gemakkelijker een onderdeel van het dagelijks leven te maken. "Iedereen met een beperking kan straks thuis sporten en bewegen op een laagdrempelige manier.” 

Contact met anderen

De app wordt zo ingericht dat je oefeningen kunt vinden die bij jou passen, legt Arjo uit. “Er zijn specifieke trainingsschema’s die passend zijn bij je beperking. Ook is het mogelijk om met andere gebruikers in contact te komen om bijvoorbeeld samen te gaan handbiken en zijn er 'challenges' waarin je wordt uitgedaagd om bepaalde doelen te halen.”

Wil je nu al meer weten over de Thuis-app? Lees dan meer op Uniek Sporten Thuis en meld je gelijk aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je een seintje als de app klaar staat om te downloaden.

Bekijk het hele item in Kassa hieronder:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: