Direct door naar content
Overijsselse gemeenten sluiten zich aan bij Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Overijsselse gemeenten sluiten zich aan bij Uniek Sporten

17 mei 2021

Alle Overijsselse gemeenten sluiten zich aan bij Uniek Sporten. Uniek Sporten werkt vanuit reeds bestaande regionale samenwerkingsverbanden om de sportparticipatie voor mensen met een functiebeperking te bevorderen. Vanuit deze regionale samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund en worden mensen geholpen met het vinden van een juiste sport- of beweegactiviteit. SportService Zwolle is voor de regio IJsselland de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband.  

Platform Uniek Sporten 
“Het is een bijzonder moment om juist in deze tijden van de geldende covid’19 maatregelen aan te sluiten bij een platform als Uniek Sporten”, vertelt Loes Boetes, Regiocoördinator aangepast sporten vanuit SportService Zwolle. “Veel sportaanbieders voor mensen met een functiebeperking liggen namelijk al ruim een jaar stil. Toch horen we mooie verhalen vanuit de sportaanbieders dat ze de contacten met de leden goed onderhouden. En hopen dat de deelnemersaantallen na de Covid’19 maatregelen weer terugkomen op het oude niveau. Het uurtje sporten in de week is zo ontzettend belangrijk, niet alleen om vitaal te blijven, maar ook vanwege de sociale contacten. Voor sommigen is het hun uitje van de week, welke nu al ruim een jaar stilligt.”  

Passend sport- en beweegaanbod 
Middels de website of app van Uniek Sporten kunnen mensen met een functiebeperking op zoek naar sport- en beweegaanbieders in de omgeving. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de ‘sportkeuze hulp’. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen kom je uit bij een sport die bij jou past. Sportaanbieders hebben, naast het vergroten van hun zichtbaarheid, bijvoorbeeld de mogelijkheid om een crowdfundingactie te starten. “Wij kunnen de website vullen met onze eigen regionale en lokale informatie en nieuwtjes. De bezoeker kan op de website of in de app van Uniek Sporten de gemeente invullen en krijgt vervolgens lokale berichtgeving en informatie in beeld. Met het aansluiten bij Uniek Sporten hopen we dat het voor inwoners die op zoek zijn naar een passende sport- of beweegactiviteit gemakkelijker wordt om iets te vinden wat bij hen past’’, vervolgt Boetes.  

Iedereen in beweging 
Wij roepen sport- en beweegaanbieders op om hun aanbod aan te melden op de website van Uniek Sporten. Ben je zelf op zoek naar een passende sport- of beweegactiviteit? Neem dan vooral ook een kijkje op op de website of in de app. Op deze manier hopen we dat iedereen een geschikte activiteit vindt en iedereen in beweging komt. Kom je er niet uit of ben je op zoek naar iets anders? Neem dan contact op met Loes Boetes, l.boetes@sportservicezwolle.nl of 038-4236686. 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×