Direct door naar content
Training over LVB voor sportaanbieders en zwembadpersoneel afbeelding nieuwsbericht

Training over LVB voor sportaanbieders en zwembadpersoneel

18 mei 2021

Je legt tijdens de training iets uit, maar je hebt het idee dat degene tegenover je het niet begrijpt. Een frons op het gezicht, een vraagteken op het hoofd? Hoe kan dit? Wat schuilt hier achter? Je had het toch duidelijk uitgelegd? Het kan zijn dat er sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB).

In maart vond de eerste training over LVB plaats, mogelijk gemaakt door MEE Gelderse Poort en Uniek Sporten regio Arnhem. Tijdens de training ervaarden de 12 deelnemers van verschillende sportaanbieders uit de gemeente Rheden, waar iemand met een licht verstandelijke beperking tegenaan loopt in het dagelijks leven. Na een korte inleiding met wat theorie over licht verstandelijke beperkingen, gingen de deelnemers aan de slag met opdrachten. Uiteraard werd er ook besproken wat een trainer of vrijwilliger kan betekenen voor iemand met een licht verstandelijke beperking tijdens de training.

Aangezien deze eerste cursus snel vol zat, en medewerkers van het nieuwe Biljoenbad ook geïnteresseerd waren, is er in april een tweede cursus georganiseerd in samenwerking met Sportbedrijf Rheden. Ditmaal voornamelijk voor sportaanbieders en medewerkers van het nieuwe zwembad. Zij zullen door de komst van het doelgroepenbad vaker mensen met een beperking tegenkomen in hun werkveld. Ook deze cursus zat vol met vele enthousiaste deelnemers. De deelnemers gaven aan een beter beeld te hebben van de belevingen van deze personen en meer open te staan voor deze doelgroep en enthousiast te zijn om een manier te vinden naar een prettige omgang. Een aantal reacties aan het einde van de cursus waren dan ook: “Wat mooi is aan deze cursus dat je ervaart wat de aandoening inhoudt en hoe jij op situaties reageert. Daarbij snap je het beter” en “Praktische tips hoe om te gaan met communicatieproblemen en een verrijking om iemand met een licht verstandelijke beperking vrijuit te bevragen. Veel plezier gehad”.

Sportbedrijf Rheden, MEE Gelderse Poort en Uniek Sporten regio Arnhem hopen middels deze training, sporten mogelijk te maken voor iedereen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: