Direct door naar content
Hier kun je met je rolstoel het terras op! afbeelding nieuwsbericht

Hier kun je met je rolstoel het terras op!

20 mei 2021

De terrassen zijn weer open! Heb jij al zin gekregen om ergens bij jou in de buurt een drankje te doen? Dan is het wel handig om te weten of je daar ook met je rolstoel welkom bent. We hebben daarom een aantal tips van horeca die al door andere rolstoelgebruikers zijn getest. 

HandicapNL, een belangenorganisatie die zich sterk maakt voor een toegankelijk Nederland, heeft onder rolstoelgebruikers gevraagd wat nu echt toegankelijke terrassen zijn. Daarbij hebben ze allereerst gelet op de verharde ondergrond, want dat rolt wel zo lekker. Verder is ook gekeken naar de aanwezigheid van een rolstoeltoilet en eigen parkeerplekken. Wij pikken uit de lijst van 15 tips een aantal leuke terrassen kriskras door heel Nederland. 

1. Restaurant Sukade in Meppel (Drenthe)

We beginnen onze terrassentocht in Drenthe, want in Meppel heeft Restaurant Sukade een prachtig gelijkvloers en rolstoelvriendelijk terras. Dit restaurant zit in een historisch pakhuis. Ondanks dat dit een ouder gebouw is kun je daar met je rolstoel gewoon naar binnen en ook naar het toilet dankzij een lift. Je auto kun je kwijt op een het parkeerterrein van het restaurant. 

2. De Rheezerbelten in Hardenberg (Overijssel)

In het Overijsselse Hardeberg kun je goed terecht bij pannekoekenhuis en bistro De Rheezerbelten. Je hebt daar voor ieder wat wils. Je moet hier vooraf wel even reserveren voor de verschillende tijdvakken, maar dan weet je ook zeker dat je kunt parkeren voor de deur.

3. Hygge in Utrecht (Utrecht)

Hygge is Deens voor wat wij in Nederland ‘gezelligheid’ noemen. Hier zit je dus goed voor een lekker drankje met je vrienden of familie. En helemaal belangrijk: je kunt hier ook zo het terras op rollen. De testers van HandicapNL zagen dat de helling wat stijl kan zijn, maar het personeel helpt je graag omhoog. Bij Hygge kun je behalve wat drinken ook een complete maaltijd krijgen. Dus als het gezellig is kun je makkelijk even blijven plakken voor een daghap. 

4. Het Boerenhuis in Deurne (Noord-Brabant)

Als we vanuit Utrecht nog iets verder naar beneden zakken komen we in het Brabantse Deurne uit. Het Boerenhuis in Deurne ligt op een fantastische en vooral rustige plek: tussen boerenland en bos. Je kunt hier dus genieten van de natuur en van boerenproducten uit de buurt. Op het ruime terras kun je genieten van de zon en overheerlijke gebakjes! 

5.  Grevelingen in Bruinisse (Zeeland)

Als we onze diagonale tocht door Nederland verder doortrekken komen we uit in Zeeland. Als je een echte strandliefhebber bent dan zit je in Bruinisse goed. Het mooie is dat je bij Restaurant Grevelingen niet met je rolstoel het zand in hoeft om de zilte zeelucht op te snuiven. Je kijkt hier namelijk uit over de Oosterschelde. Hier kun je dus met een glas in je hand even helemaal tot rust komen. Ze serveren hier ook een goede lunch, maar daar moet je wel even voor reserveren.

Ga naar HandicapNL voor de volledige lijst met 15 rolstoelvriendelijke terrassen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: