Direct door naar content
‘Epilepsiemeisje’ in finale missverkiezing afbeelding nieuwsbericht

‘Epilepsiemeisje’ in finale missverkiezing

27 mei 2021

EsmeeAnne de Meulmeester (22) werd in 2018 nog verkozen tot Uniek Sporttalent voor haar bijzondere zwemprestaties met epilepsie. Ze zwemt nog steeds, maar ondertussen werkt ze nu ook toe naar een hele andere verkiezing: de Super Model Universe Nederland. Na de voorrondes staat ze zelfs al in de finale op 6 juni!

EsmeeAnne is in het zwemmen al gewend om prijzen te winnen. Bij de World Games van Special Olympics van 2015 in Los Angeles won ze goud op de 800 meter vrij. In 2018 won ze goud in het open water bij de Special Olympics Nationale Spelen. Dat jaar werd ze ook tot Uniek Sporttalent in de categorie ‘verstandelijke beperking’ verkozen. De combinatie van zwemmen met haar beperking is ook bijzonder. 

Zwemmen en epilepsie

Al op vroege leeftijd werd bij haar geconstateerd dat ze jeugdreuma en epilepsie heeft. Voor de reuma was het water heel goed, want zo voelde ze pijn niet. "Epilepsie en water gaan natuurlijk niet goed samen, vooral door de schittering van de zon of als het plafond niet helemaal goed is dan krijg ik daar nog wel eens last van”, vertelde ze toen in een interview. Voor het zwemmen bedacht ze allerlei manieren om haar sport toch te kunnen beoefenen. Ze zwemt bijvoorbeeld met haar buddy Joyce, die altijd bij haar in de buurt blijft. 

Taboe doorbreken

De zwemster was toen ook al bezig met het maken van vlogs om andere meiden met een beperking te inspireren en vooral om te laten zien dat je meer kan dan je denkt. Nu ze meedoet aan de Super Model Universe Nederland-verkiezing heeft ze helemaal veel te vertellen. Met een nieuwe reeks video’s met als titel ‘Van Epilepsiemeisje naar Supermodel’ voor EpilepsieNL wil ze het taboe op haar aandoening doorbreken. “Oké. Ik heb epilepsie. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn om het leven te leiden dat jij wilt leiden. Dat wil ik laten zien”, zegt ze in een interview met De Stentor

Bekijk de aankondiging voor haar vlogserie hier:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: