Direct door naar content
Schrijf je in voor de Diabetes Challenge in Doesburg afbeelding nieuwsbericht

Schrijf je in voor de Diabetes Challenge in Doesburg

31 mei 2021

Wilt u meer bewegen of in beweging komen? In Doesburg start vanaf 24 juni de Diabetes Challenge, ook wel Wandel Challenge genoemd. We nodigen geïnteresseerden uit om wekelijks met ons in en om Doesburg te gaan wandelen. Op weg naar een betere gezondheid onder leiding van een deskundige wandelcoach van PlusFit.

Wat is de Wandel Challenge?

De Wandel Challenge in Doesburg komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. Doet u dus ook mee?

Eerste wandeltraining
Wilt u eerst weten of de Wandel Challenge wat voor u is? Op donderdag 24 juni om 20.00 uur organiseren we een vrijblijvende eerste wandeltraining bij PlusFit op de Wilgenstraat 4 in Doesburg. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de trainer, de andere geïnteresseerde en wordt u geïntroduceerd met een eerste wandeling. Het bijwonen van deze eerste wandeltraining is geheel vrijblijvend en u bent verder tot niets verplicht.

Start wandeltrainingen
Na de eerste wandeling kunt u beslissen of u zich wilt inschrijven en deelnemen aan de Wandel Challenge. Er zal vervolgens wekelijks worden gewandeld vanaf donderdag 1 juli van 20:00 tot 21:00 onder leiding van de wandeltrainer van PlusFit.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: