Direct door naar content
Zo blijf je fit op jouw manier! afbeelding nieuwsbericht

Zo blijf je fit op jouw manier!

01 juni 2021

Wil jij je graag fitter voelen? Natuurlijk wil je dat, want met een gezond lichaam kun je de hele wereld aan. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn 1001 tips en adviezen te vinden voor een gezonder leven, de een nog extremer dan de ander. Met kleine stapjes kun je juist al heel veel bereiken. Daarom is het ministerie van VWS de campagne ‘Fit op jouw manier’ gestart om jou te helpen iets te vinden wat bij jou past. 

Zeker als je een beperking hebt kun je niet zomaar alle tips en adviezen overnemen. Dat betekent niet dat ook jij een stapje kan zetten om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Het is soms even een zoektocht om iets te vinden wat bij jou past. Juist als je een nieuwe gewoonte hebt waar jij je prettig bij voelt, dan kun je dat beter volhouden. Als het jou bevalt om bijvoorbeeld een wandeling te maken dan pas je dat misschien straks als een vast onderdeel in je agenda.  

Kleine stapjes

Bij een gezonder leven gaat het dus zeker niet om hele grote veranderingen als een compleet dieet of vijf keer naar de sportschool. Om dat extra duidelijk te maken is Staatssecretaris Paul Blokhuis een campagne gestart. “Kleine stapjes zijn zeker ook de moeite waard en voor iedereen is een manier te vinden om te beginnen met gezonder leven”, legt hij uit. 

Tip generator

De tips met kleine stapjes kun je vinden op de website fitopjouwmanier.nl. Daar vind je namelijk een tip generator. Bij elke tip kun je aangeven of het iets voor jou is of niet. Misschien kun jij wel wat met de tip ‘heb je trek neem een wortel’, dan vind je op die website gelijk meer informatie met soortgelijke tips. Kun jij wat meer ontspanning gebruiken in je drukke leven? Dan is de tip om eens een puzzel te doen misschien wel iets waar je nog niet aan had gedacht.

Sportzoeker

Fit op jouw manier geeft in ieder geval genoeg inspiratie waar je vandaag nog mee aan de slag kan. Zoek je echt specifiek een sport of beweegactiviteit met jouw beperking? Dan kun je natuurlijk ook in de Sportzoeker op nieuwe ideeën komen. Zeker nu veel sportverenigingen en sportaccommodaties weer echt open kunnen is dit een goed moment om je op sport of bewegen te gaan oriënteren! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: