Direct door naar content
Mensen met handicap zeilen € 9.000,- bij elkaar op Loosdrechtse Plassen afbeelding nieuwsbericht

Mensen met handicap zeilen € 9.000,- bij elkaar op Loosdrechtse Plassen

08 juni 2021

24 vrijwilligers en deelnemers van SailWise hebben in 24 uur tijd € 9.000,- bij elkaar gezeild voor de renovatie van watersporteiland Robinson Crusoe. Het eiland ligt midden op de Loosdrechtse Plassen en faciliteert watersport voor mensen met een beperking. De accommodatie is echter verouderd en niet meer van deze tijd. Renoveren is nodig om de activiteiten van SailWise voort te kunnen zetten en de zorg te kunnen bieden aan deelnemers met een handicap. Rob Klifman, voorzitter van de SailWise Raad van Toezicht, heeft de cheque op woensdagavond overhandigd aan één van zeilers.

Zeilers met handicap
In totaal hebben 12 duo’s in etappes van 2 uur gezeild. Elk duo bestond uit een vrijwilliger en een deelnemer met een beperking. Sommige van hen zitten in een rolstoel en zijn afhankelijk van de aanpassingen die SailWise biedt om te kunnen watersporten. Anne de Ruijter heeft een spierziekte en zit in een elektrische rolstoel. Anne: “Bij SailWise vergeet ik mijn beperking, omdat alles mogelijk is. Er bestaat geen ‘nee’ bij SailWise. Er bestaat altijd wel een manier om bij SailWise te kunnen zeilen.” Anne heeft samen met een vrijwilliger de laatste etappe van de zeilestafette gezeild in de ‘Eduard’; een zogenaamde roll-on-roll-off-boot. “Ik kan er gewoon met mijn rolstoel oprijden”, vertelt Anne. “Maar ook de kleinere bootjes zijn geen probleem. Dan gebruiken we een tillift en kan ik in een speciale stoel getild worden.”

Online
Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek zijn bij de actie. Medewerkers en vrijwilligers van SailWise gingen daarom regelmatig live op Facebook, zodat iedereen de actie kon volgen. Er wordt massaal gedoneerd. “We zijn enorm blij met alle donaties. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen onze stichting steunen”,  vertelt SailWise directeur Ron Koopmeiners. Hij hoopt dat meer mensen bekend raken met het watersporteiland en willen bijdragen aan de renovatie. “De laatste loodjes wegen het zwaarst. Voordat we kunnen renoveren, hebben we nog zeker 15.000 euro nodig.” We SailWise wil steunen, kan een donatie doen op www.sailwise.nl/bouw-mee.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: