Direct door naar content
Als je iets extra's nodig hebt om te sporten. afbeelding nieuwsbericht

Als je iets extra's nodig hebt om te sporten.

08 juni 2021

ProReva, orthopedisch maatwerk deelt onze overtuiging dat iedereen mee moet kunnen doen. Ook met sport en beweging. Ongeacht een eventuele beperking. 
Dat is voor hen de reden om zich aan te sluiten bij het sport- en beweegakkoord Apeldoorn. Als je een lichamelijke beperking hebt, heb je soms baat bij een speciaal hulpmiddel. ProReva kan je helpen door een oplossing op maat te bieden. Hieronder vind je enkele voorbeelden. De voorbeelden worden uitgebreider beschreven op de website van ProReva

Fitness met een armprothese
ProReva maakte een speciale armprothese met en een adapter waarmee een fitness-fan weer gewichten kan heffen. 
Spalk en bescherming handpalmen ineen
Als je je sportrolstoel bestuurt tijdens een training of wedstrijd, heeft de huid van je handen veel te lijden. ProReva paste de polsorthesen van een klant aan. De orthese werd gemaakt van siliconen. Door het materiaal over haar handpalmen te laten doorlopen, worden niet alleen haar polsen ondersteund, maar beschermt ze tegelijkertijd de huid van haar handen tijdens het spel. 
Paardrijden met een hoge dwarslaesie
I.s.m. de Dutch Saddle Company maakte ProReva we een aangepast zadel voor een ruiter. Zij liep enkel jaren geleden een hoge dwarslaesie op na een val van haar paard. Ze wilde haar paard weer kunnen besturen met stem en handen. ProReva leverde een op maat gemaakte rugsteun voor het zadel. Gerard zorgde voor het overige zadel-maatwerk. 
Klimmen of hardlopen met een onderbeenprothese 
En wat denk je van klimmen met een onderbeenprothese? Michael, een klant uit Apeldoorn komt de klimwand weer makkelijk in met een aangepaste voet onder zijn beenprothese. Daarnaast zie je hem regelmatig een rondje hardlopen in en om Apeldoorn op zijn blade. 
Racket, stick of batje vasthouden met zwakke handspieren
Sommige mensen hebben minder kracht in hun handen. Dan kan het lastig zijn om een racket, batje of stick vast te houden. Ook daarvoor heeft ProReva een prima oplossing. Een heel eenvoudig op maat gemaakt klemmetje kan jou net dat zetje geven om toch weer te gaan tennissen, badmintonnen of golfen! 
Rolstoeltennis met verminderde spierkracht 
De 10-jarige Daan zit in een rolstoel en wilde “gewoon tennissen”, net als de rest van het gezin. Harm en André van ProReva maakten een speciale 3D geprinte spalk voor hem, waarmee hij zijn racket beter vast kan houden. “Een prima oplossing!”, bevestigt Daans moeder. 
Ook een oplossing nodig? Daag ProReva uit!
Heb jij ook een uitdaging voor ProReva? Leg je vraag eens aan hen voor. Ze bedenken graag met jou een oplossing waardoor jij je favoriete sport weer kunt oppakken of een nieuwe sport kunt ontdekken!
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: