Direct door naar content
Gratis bootcamp voor G-vereniging afbeelding nieuwsbericht

Gratis bootcamp voor G-vereniging

10 juni 2021

Ken je een g-vereniging die lang stil gelegen heeft?
Door de Corona-maatregelen is samen sporten voor een groot deel van de G-sporters al ruim een jaar niet meer mogelijk. Om iedereen weer in beweging en fit te krijgen voor de zomer is er Scoor je PR  samen met bootcamp.
Special Olympics biedt vanuit het steunpakket leefstijl de mogelijkheid dat een G-vereniging gratis bootcamp aan kan bieden. Daarnaast vind je info over Scoor je PR, een leuke manier om mensen met een verstandelijke beperking in beweging te krijgen.

Hoe werkt het?
Van de gelden die ter beschikking worden gesteld kunnen verenigingen een bootcamp/fitness instructeur inhuren. Deze instructeur verzorgt 10 bootcamplessen in combinatie met sport specifieke trainingen. Zo wordt er gewerkt aan de basisfitheid en kan er ook sport specifiek weer kracht en vermogen worden opgebouwd. Het G-team/groep traint met minimaal 5 personen buiten op of dichtbij de normale trainingsplek. In twee- of in viertallen en op 1,5 meter afstand zijn er vele mogelijkheden om weer aan de slag te gaan.

Scoor je PR! op de club ontzorgt de club financieel en in tijd en expertise. De bootcamp/fitness instructeur kan lokaal door de club zelf worden ingehuurd. Het concept is simpel, effectief en op korte termijn te realiseren op de club. Een unieke kans dus om samen weer aan de slag te gaan en het teamgevoel weer een beetje terug te krijgen.

Samen sporten
"Het is belangrijk voor deze doelgroep om weer samen te kunnen sporten. Het sporten is een moment van sociaal contact, voor sommigen hét moment van de week. Extra leuk is het om uitgedaagd te worden in verschillende (en nieuwe) onderdelen, waarin je o.a. terugziet dat de coördinatie van de deelnemers zich ontwikkelt. Tijdens de bootcamps zie je dat er niet alleen individueel wordt gesport, maar juist ook in teamverband. Ze moedigen elkaar aan, stimuleren elkaar en hebben plezier" – coach van de Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten (SaVAS).

Wat? Bootcamp in combinatie met sport specifieke training.
Wie? G-team/groep van minimaal 5 personen.
Hoe? G-team/groep krijgt maximaal € 400,- voor, inhuur bootcamp/fitness instructeur à €40 per uur voor 10 lessen.
Waar? Op of dichtbij normale trainingsplek; sportveld of P-plek/park bij sporthal/ zwembad.
Wanneer? Tijdens normale trainingstijd.

Vragen?
Mail je eigen buurtsportcoach aangepast sporten of Special Olympics Nederland.
Voor info over Scoor je PR klik hier
Op deze plek kan je jouw vereniging aanmelden!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: