Direct door naar content
Straf_Werk Festival werkt aan toegankelijkheid  afbeelding nieuwsbericht

Straf_Werk Festival werkt aan toegankelijkheid

10 juni 2021

Nu het met alle versoepelingen en vaccinaties de goede kant op gaat, kunnen we ook denken aan de festivals in de zomer. Het dancefestival Straf_Werk in het Amsterdamse Havengebied prikte als eerste een datum: 14 augustus. Belangrijker voor jou is dat dit het eerste dancefestival is dat alles doet om de toegankelijker te worden voor festivalgangers met een beperking. 

De organisatie werd op het spoor gezet om de toegankelijkheid van het festival te verbeteren door een bezoekster die vorig jaar vertelde dat ze binnenkort in een rolstoel terecht zou komen. Ze had daarbij aangegeven dat het haar laatste concert zou zijn. “Dat zou natuurlijk geen reden moeten zijn om nooit meer naar een concert of festival te kunnen. Toen zijn we gaan uitzoeken wat we als festival kunnen doen om toegankelijker te worden”, vertelt Heidi Oud van het festival in het Parool. 

Brede gangpaden en lagere bar

Ze zijn daarom een samenwerking voor de komende drie jaar aangegaan om kritisch naar het festivalterrein te kijken. Bij de komende editie in augustus kun je bijvoorbeeld al bredere toiletgangen en een lagere bar verwachten. Verder wordt ook een rustplek ingericht voor als je medische hulp of fysieke of mentale rust nodig hebt. 

Samen met HandicapNL wil de festivalorganisator achter Straf_Werk meerdere festivals toegankelijker maken. Daar zitten ook indoorlocaties bij. “Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat alle Nederlandse festivals het voorbeeld volgen.”

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

'Meer ruimte nodig voor aangepast fietsen'

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Stein meest toegankelijke gemeente van Nederland

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×