Direct door naar content
Special Olympics 2021 was een bijzondere editie afbeelding nieuwsbericht

Special Olympics 2021 was een bijzondere editie

15 juni 2021

Afgelopen weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2021. Deze editie was het allemaal net even anders, maar zeker niet minder bijzonder. In Den Haag en door het hele land werden activiteiten op locatie georganiseerd en je kon ook thuis meedoen met de verschillende digitale activiteiten. Zo kwamen ruim 2000 sporters met een verstandelijke beperking in beweging! Het weekend kreeg nog een koninklijk tintje door het bezoek van Koningin Maxima. 

De Special Olympics hadden eigenlijk vorig jaar al een groot sportfeest in Den Haag moeten zijn. Door corona werd die editie een jaar verplaatst en jammer genoeg kon ook dit jaar het sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking niet helemaal voluit worden gevierd en beleefd. Special Olympics Nederland had daar een mooie creatieve oplossing op bedacht. 

Digitale spelen

Wedstrijden waren door de geldende coronaregels niet mogelijk, maar trainingen wel. Zo konden ruim 400 sporters op locaties door het hele land toch lekker sporten. Zij konden kiezen uit dertien sporten: voetbal, wielrennen, hockey, atletiek, bocce, bowling, inline skating, paardrijden, tennis, golf, handbal, judo en zwemmen. Vanuit huis konden sporters ook meedoen aan de Digitale Spelen. Dit speciale programma met workshops, challenges en trainingen zorgde voor veel beweging en feestvreugde in de huiskamers. 

Bezoek van Maxima

De Special Olympics Nationale Spelen 2021 werden op vrijdag ook ingeluid met een digitale ceremonie vanuit de virtuele sportcampus. Koningin Máxima had bij die opening nog een speciale boodschap voor de deelnemers waarin ze iedereen succes toewenste. Eerder die dag was zij ook nog op werkbezoek geweest bij de Sportcampus waar ze ook met sporters aan activiteiten meedeed. 

Vlag van Den Haag naar Twente

Op zaterdagmiddag was in Twente nog een belangrijk moment: de Special Olympics vlag werd officieel aan Twente overgedragen. In 2022 wordt daar namelijk de volgende Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd. Ambassadeur Maartje Ellenkamp zorgde met een ronde door het FBK-stadion in Enschede dat de vlag werd overgedragen. Net als de vele andere sporters kan zij niet wachten tot het 10 juni 2022 is, want dan beginnen de volgende Special Olympics! En laten we hopen dan in het echt…

Bekijk hier hoe de vlag werd overgedragen:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: