Direct door naar content
Wandelen voor een inclusieve speeltuin afbeelding nieuwsbericht

Wandelen voor een inclusieve speeltuin

15 juni 2021

Vanaf 20 juni ga ik 700 km wandelen om geld om te halen voor een inclusieve speeltuin in het Woudhuis in Apeldoorn. Een samenspeelplek voor álle kinderen, met en zonder beperking. Verschillende locaties in het Woudhuis gaan vernieuwd worden en daar hoort ook een nieuwe speeltuin bij, toegankelijk voor álle kinderen uit de wijk. De speeltuin moet passen bij het groene karakter van onze wijk en voldoende uitdaging bieden voor alle kinderen. Denk aan een waterspeelplaats, vogelnestschommel en glijbaan. Rolstoeltoegankelijkheid is natuurlijk een must. Het is ook belangrijk dat er plekken worden gecreëerd voor kinderen die snel overprikkeld raken. Een plekje om je terug te trekken en even tot rust te komen is dan heel prettig. Een mooi voorbeeld daarvan zijn wilgenhutjes. Bomen en planten met geurende bloesems zijn voor een ieder heerlijk, maar zeker wanneer sprake is van een visuele beperking.

Om zo'n samenspeelplek te realiseren is heel veel geld nodig. Met alleen een wandeling zijn we er natuurlijk niet. In fase 2 zal een subsidie worden aangevraagd bij de gemeente. Om voor zo'n subsidie in aanmerking te komen moet aangetoond worden dat er draagvlak is voor het initiatief. Er zijn dus veel donaties nodig!  

Met mijn wandeling wil ik een deel van de speeltuin financieren, waarvan in ieder geval de rolstoeltoegankelijke draaimolen. Mijn streefbedrag is €5.000,-, maar meer is natuurlijk nog beter!

Wil je helpen? Doneer dan nu!

Wil je op de hoogte blijven van mijn wandeling? Kijk dan eens op www.wandelenvoorinclusievespeeltuin.reislogger.nl voor mijn blog.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: