Direct door naar content
(On)Beperkt Sporten is het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk 2021! afbeelding nieuwsbericht

(On)Beperkt Sporten is het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk 2021!

16 juni 2021

Op zondag 4 juli 2021 vindt de 10e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. Ooit beschermde deze dijk mens en dier tegen het zoute water. Nu slingert dit 126 kilometer lange monument door het Westfriese landschap. Fiets mee over De Grôte Daikboekel!

Aan iedere editie is een goed doel gekoppeld, het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is dit jaar: (On)Beperkt Sporten. Dit goede doel zet zich in om mensen met een beperking zo laagdrempelig mogelijk kennis te laten maken met sport en bewegen. Met een donatie steun je mensen met een beperking in West-Friesland die wel willen sporten maar voor wie dat (financieel) niet haalbaar is. West-Friesland: (On)Beperkt Sporten maakt dit mogelijk door er voor te zorgen dat mensen met een beperking eenvoudig materialen kunnen lenen om met sport kennis te maken. Denk aan een aangepaste leenrolstoel, een sportprothese en dergelijke. Daarnaast zorgen zij er voor dat sporters voor wie het vervoer naar en van een sportlocatie niet te regelen is, dat dit wel voor elkaar komt. Om de doelen te bereiken is in totaal € 20.000 nodig.

Meer initiatieven
Het streven is om dit jaar het benodigde bedrag in te zamelen. Naast de Ronde van de Westfriese Omringdijk is West-Friesland: (On)Beperkt Sporten het goede doel bij de Westfriese SportExperience. Dit is een geheel nieuw evenement van de Stichting Westfriese Sportverkiezing, gericht op een grote betrokkenheid van jong en oud, sporter en enthousiasteling, om kennis te maken met verschillende sporten door middel van clinics, demonstraties en wedstrijden. De experience wordt georganiseerd op zaterdag 18 september op sportpark de Westrand in Wervershoof.

Ontstaan West-Friesland (On)Beperkt Sporten
In 2019 werd in de gemeente Medemblik een Special Olympics georganiseerd. In totaal deden 140 sporters met een verstandelijke beperking mee aan het National Handbal en Inline Skate evenement. Genodigden gingen tijdens een inspiratiesessie met elkaar in gesprek over hoe individuele organisatiedoelstellingen op het gebied van sporten & bewegen gekoppeld konden worden in een gezamenlijke doelstelling. Na veel boeiende rondetafelgesprekken tussen: Team Sportservice, wethouders, bestuurders zorginstellingen, betrokken regionale organisaties en sportformateurs volgde concrete afspraken. Zoals: inclusief sporten en bewegen in het Pact van West-Friesland, organisaties dragen bij aan een gedragen en actief werkend lokaal Sportakkoord en vervoersbeperkingen regionaal wegnemen. Om de afspraken kracht bij te zetten, zijn deze genoteerd en door alle aanwezigen ondertekend. Dit was de start van West-Friesland (On)Beperkt Sporten.

Voor meer informatie en inschrijven zie https://www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl/ 

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: