Direct door naar content
Eerste kampioenen cup voetbal voor teams speciaal onderwijs in Purmerend afbeelding nieuwsbericht

Eerste kampioenen cup voetbal voor teams speciaal onderwijs in Purmerend

23 juni 2021

Maar liefst dertien teams van diverse scholen speciaal basisonderwijs in Purmerend doen maandag mee aan de eerste Kampioenen Cup Voetbal in de stad. Het kleinschalig, onderling scholentoernooi wil de spelers laten kennismaken met voetbalwedstrijden en vooral met fairplay. Voor deze spelers is de groene kaart voor fairplay belangrijk, waar normaal met gele en rode kaarten overtredingen van de spelregels centraal staan. Het team met de meeste spelers met groene kaarten verdient de Groene Kaart Bokaal. Het scholenvoetbaltoernooi is een initiatief van het speciaal onderwijs in Purmerend, vpv Purmersteijn, sportorganisatie Spurd en de KNVB.

De vier samenwerkende partijen willen voor de kinderen in de bovenbouw speciaal basisonderwijs in een rustige, plezierige en sportieve omgeving een kennismaking met voetbal bij een voetbalvereniging mogelijk maken. Voetballen in een toernooi is voor hen een bijzondere ervaring. Spelers die zijn betrokken bij sportieve acties op of langs het veld krijgen een groene kaart. Het gaat bijvoorbeeld om een tegenstander overeind helpen of klappen bij een mooie actie of doelpunt van een tegenstander. Alle spelers ontvangen een medaille en alle teams een beker.

De sfeer van het toernooi met centraal het belonen van fairplay draagt bij aan positieve ervaringen voor spelers uit het speciaal basisonderwijs om te gaan voetballen in clubverband. Voor het speciaal onderwijs wordt de Kampioenen Cup Voetbal een jaarlijks terugkerend toernooi. De teams spelen hun wedstrijden maandag 28 juni tussen 15.00 uur en 16.00 uur op het sportcomplex van vpv Purmersteijn.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: