Direct door naar content
Steve Alexy is bodybuilder met CP afbeelding nieuwsbericht

Steve Alexy is bodybuilder met CP

24 juni 2021

Steve Alexy (48) had eigenlijk nooit aan bodybuilding gedacht. Door zijn CP hield hij dat dat niet voor mogelijk. Het was zijn trainer Chris die vroeg of bodybuilding niet wat voor hem kon zijn. Steve dacht: waarom ook niet! Hij had nooit gedacht dat hij op een podium voor vijfhonderd man zijn spierballen zou tonen. Inmiddels is hij gestopt, maar de enthousiaste reacties van het publiek zal hij nooit vergeten. 

Toen Steve jong was zeiden artsen tegen hem dat hij nooit zou kunnen lopen of actief zijn. Zijn ouders kregen zelfs het advies om hem in een tehuis met andere kinderen met een beperking te plaatsen. “Maar dat was 40 jaar geleden. Artsen wisten toen nog niet wat we nu wel weten. Ik kan lopen, alleen wat anders dan mensen zonder beperking en ik leef langer dan men had verwacht”, schrijft Steve zelf in een artikel op Newsweek. 

Uitdaging

Steve begon rond 2001 met sporten in een fitnesscentrum, waar hij ongeveer tien jaar actief bleef. Toen had hij het wel gezien en stapte hij over naar personal trainer Chris Lovelette. Na drie jaar verleidde Chris hem eens na te denken over bodybuilding. Het leek Steve wel wat om op die manier zichzelf uit te dagen en dat betekende ook dat hij zijn training flink moest opschroeven. 

Steun van publiek

In 2014 deed hij zijn eerste bodybuilding show en de reacties van het publiek waren gelijk enthousiast. “Het was zelfs moeilijk om de jury te horen, omdat de menigte zo luid aan het joelen was. Toen ik klaar was kreeg ik een staande ovatie. Bij elke show die ik daarna deed was het publiek zo geweldig. Dat gaf mij heel veel steun.” Kijk hier hoe zo’n show eruit zag:

Tussen ‘normale’ jongens

Hij deed uiteindelijk in veertien bodybuildingwedstrijden mee in een divisie voor deelnemers met een ‘fysieke uitdaging, maar later ook bij de 40-plussers in een open klasse. “Ik deed daar niet mee om te winnen, maar het voelde voor mij wel belangrijk om te laten zien dat ik niet bang was om het op te nemen tegen de ‘normale’ jongens.” 

Niet beperkt

Steve kijkt nu terug op mooie jaren als bodybuilder. Dat had hij nooit gedaan zonder zijn trainer en ook niet zonder de aanmoedigingen van het publiek. Dat heeft gezorgd dat hij steeds door bleef gaan en ook dat hij zichzelf meer heeft kunnen accepteren. “Ik heb een beperking, maar ik zou mezelf niet beperkt noemen. Ik ben niet kapot. Ik kan alles wat een ander ook kan, alleen op een andere manier. Sommige paden in het leven neem ik misschien op een lagere snelheid, maar ik ben wel in staat om die paden in te gaan.”

Bron: Newsweek

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: