Direct door naar content
Speeltuin Bankaplein is vernieuwd en toegankelijk voor iedereen! afbeelding nieuwsbericht

Speeltuin Bankaplein is vernieuwd en toegankelijk voor iedereen!

30 juni 2021

Speeltuin Bankaplein in Lombok is één van de oudste speeltuinen in Utrecht en is nu helemaal vernieuwd! Tijdens de verbouwing is er rekening gehouden met alle doelgroepen zodat het toegankelijk is voor voor iedereen. De ondergrond bij meerdere speeltoestellen is nu gemaakt van ecoscapes. Dit is zowel berijdbaar als beloopbaar.  Je kan je nu door de speeltuin laten leiden door een gidslijn met mozaïek en groene borders, zo heb je altijd een aanknopingspunt. Iedereen kan nu samen spelen in de boot en op het watertoestel. Durf je niet omhoog in het klimtoestel? Dan kun je via de praatpaal gezellig praten met je vriendjes. Schommel je liever in de bandschommel of ga je racen op de fiets of met je eigen racemonster dat kan op het vernieuwde fietsparcours. Spetteren kun je nu doen in de nieuwe watertafel en modderkeuken, waar iedereen bij kan.Benieuwd om verschillende dingen te voelen, dat kan bij de verschillende voelwanden. Naast alle leuke speelaanleidingen verzorgt de speeltuin ook verschillende activiteiten aangeboden voor jong en oud. Dit activiteitenprogramma wordt samengesteld door de speeltuin, de kinderen, ouders en verschillende partners uit de wijk. Kom gezellig spelen bij de vernieuwde speeltuin en neem je vriendjes mee! De Speeltuin is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00-17.30 uur.  Kijk hier voor informatie over Speeltuin Bankaplein. 

In Utrecht moeten alle kinderen mee kunnen doen. En dus ook in hun eigen buurt met elkaar kunnen spelen. Alleen zijn niet alle speeltuinen goed toegankelijk voor kinderen met een beperking. Daarom belooft Utrecht dat eind 2021 minimaal 6 speeltuinen een Samenspeeltuin zijn: een speelplek die toegankelijk is voor iedereen met toestellen en activiteiten voor alle kinderen. Kijk hier voor meer informatie over de samenspeeltuinen in Utrecht. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: