Direct door naar content
Onbeperkte vragen aan sporters met beperking afbeelding nieuwsbericht

Onbeperkte vragen aan sporters met beperking

01 juli 2021

In de Youtube-serie Onbeperkte Vragen van Uniek Sporten Brabant worden sporters met een beperking uit Brabant het hemd van het lijf gevraagd. Ze geven zo een uniek en eerlijk inkijkje in hun leven en alle hobbels die ze daarin tegenkomen. En natuurlijk vertellen ze ook graag wat het sporten met ze doet. 

Voor Pim, Jelle, Annemiek, Maaike, Dianne, Marjan, Vivian, Auke, Riens, Joost en Natascha is geen vraag te gek. Ze vertellen je in de korte video’s alles over hun beperking of aandoening en hoe dit hun leven beïnvloed. Het gaat ook over de vooroordelen waar je met een beperking mee te maken krijgt en over de soms toch wel ingewikkelde zoektocht naar een passende sport. 

Fitter door sport?

In de eerste aflevering praten ze over hoe ze zich voelen door het sporten. Kost het sporten energie of levert het ze juist ook nieuwe energie op? Pim Brouwers die CP en spasmen heeft ziet vooral vooruitgang doordat hij sport. “Door sport focus ik mij niet op mijn handicap en schakel ik als het ware mijn handicap uit en ben ik alleen met sport bezig.” 

Bekijk de hele video hieronder:

Ga voor de andere afleveringen naar het YouTube-kanaal van Uniek Sporten Brabant

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: