Direct door naar content
Even vergeten dat je ernstig ziek bent bij Villa Pardoes afbeelding nieuwsbericht

Even vergeten dat je ernstig ziek bent bij Villa Pardoes

09 juli 2021

Gewoon lekker sporten en even vergeten dat je ernstig ziek bent. Dat is precies waar het Esther Vergeer Multi Sport Court bij Villa Pardoes voor is bedoeld. Op dit veelzijdige sportveld kan van alles: rolstoeltennis en andere balsporten tot een rondje op een atletiekbaan rennen of rollen. Afgelopen zondag werd het court geopend door Esther Vergeer samen met enthousiaste kinderen en hun ouders. 

Villa Pardoes in Kaatsheuvel is een vakantieverblijf voor gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar. Het is een plek waar het hele gezin even helemaal weg kan zijn en vooral met elkaar kan ontspannen. Daar horen ook allerlei sportactiviteiten bij, waarvoor Villa Pardoes al langer met de Esther Vergeer Foundation samenwerkte. Tot voor kort moest dan het parkeerterrein tot sportveld worden omgetoverd, maar met het nieuwe sportveld in de achtertuin is dat niet meer nodig. 

Sporten en ontmoeten

Op het Esther Vergeer Multi Sport Court kunnen de gezinnen nu dagelijks met elkaar spelen en sporten. Het veld heeft zo ook een sociale functie, want daar kunnen de ouders en kinderen die dezelfde ervaringen delen elkaar ontmoeten. Tijdens de opening konden de aanwezige kinderen al zien wat voor moois het veld allemaal te bieden heeft. Het veld met een afmeting van 19 bij 12 meter heeft een tennisnet, een basketbalpaal, twee minidoelen en een korte atletiekbaan. 

Estafetterace

Die ovale baan werd zondag gelijk al goed gebruikt tijdens een estafetterace. Esther Vergeer gaf hiervoor het startschot. Zij was net als de kinderen erg enthousiast over het eindresultaat. “Door de wekelijkse sportactiviteit die we sinds 2019 organiseren bij Villa Pardoes laten wij de kinderen (en hun ouders) zien wat ze allemaal nog wel kunnen. Als ze enthousiast zijn, zorgen wij dat ze bij thuiskomst ‘gewoon’ kunnen gaan sporten op een vereniging bij hen in de buurt. Het veld ziet er fantastisch uit en hoe fijn is het dat vanaf nu gezinnen tijdens hun hele verblijf ook kunnen sporten en spelen en elkaar ontmoeten op het sportveld. Ik ben er heel trots op dat we dit hebben kunnen realiseren.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: