Direct door naar content
Survivalrun met een beperking: waarom niet? afbeelding nieuwsbericht

Survivalrun met een beperking: waarom niet?

15 juli 2021

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is survivalrun of obstaclerun misschien wel iets voor jou om deze zomer uit te proberen. Dit is een combinatie van hardlopen over allerlei hindernissen waarbij kracht en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Ben je benieuwd of dit ook met jouw beperking zou kunnen? Probeer het gewoon! Er is meer mogelijk dan je denkt!

Survivalrun is echt een uitdagende sport die ook met heel veel beperkingen mogelijk is. Je kan namelijk vaak op jouw eigen manier of met een buddy meedoen. En zeker als je niet gelijk aan een grootschalig event meedoet kun je op een survivalbaan of in het bos eerst zelf eens proeven aan deze sport. 

Verschil survivalrun en obstaclerun

Survivalrun en obstaclerun worden vaak in éénn adem genoemd, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Bij beide vormen gaat het om dat je hardlopend langs allerlei hindernissen komt. Daarbij moet je klimmen over netten, klauteren langs touwen en kruipen door de modder. Het grote verschil zit in dat je bij de wedstrijdvorm van een survivalrun een obstakel moet nemen en bij obstaclerun mag je de hindernis nemen. Bij survivalrun is het dus minder vrijblijvend en krijg je zelfs een strafpunt als je hindernis overslaat. 

Met een buddy

Je hoeft natuurlijk niet aan wedstrijd mee te doen, want je kunt deze sport ook heel goed recreatief doen. Bij verschillende survivalverenigingen helpen ze je graag om te laten zien welke mogelijkheden er voor jou bestaan in deze sport waar je echt je energie in kwijt kunt. Bij die clubs kunnen ze je ook helpen bij het zoeken naar de juiste techniek en als het voor jou nodig is kun je ook met een buddy obstakels bedwingen. 

Pim verlegt graag grenzen

Sportfanaat Pim Brouwers is daar een goed voorbeeld van. Hij is spastisch en zit in een rolstoel, maar dankzij buddy’s kan hij ook obstacle runs doen. “Ik voel mij zeker niet bezwaard dat ik hen nodig heb, want ik ook weet dat die buddy’s het echt leuk vinden om mee te gaan.” Samen knallen ze dan bijvoorbeeld ook even een zandheuvel op, waarbij Pim ook echt nog wel de kracht in zijn armen moet gebruiken. “Ik vind dat je altijd je grenzen moet verleggen en kijken hoe ver je kunt komen.” 

Kijk in deze video hoe Pim dat doet: 

Wil jij zelf ook obstakels gaan overwinnen? Ga dan naar de infopagina voor alle informatie en een locatie bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: