Direct door naar content
Kom naar de Multisportdag voor doven! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de Multisportdag voor doven!

15 juli 2021

Als je doof of slechthorend bent dan is sport niet zo vanzelfsprekend als voor ieder ander. Je moet soms net even wat dingen aanpassen en je trainer of begeleider moet daar op kunnen inspelen met de uitleg. Dan zijn er wel heel veel mogelijkheden om te kunnen sporten. Dat moet je wel even ontdekken. Daarom wordt op 2 oktober in Zwolle de Multisportdag voor doven en slechthorenden georganiseerd. 

De Multisportdag voor doven en slechthorenden wordt georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland, FJ Move en SportService Zwolle. Deze dag is geschikt voor iedereen met een auditieve beperking die op zoek is naar een sport. Het is dus echt een uitgelezen kans om met jouw beperking te proeven aan verschillende sporten. Je kan op bij deze sportdag onder andere atletiek, voetbal, judo, kickboksen, volleybal en verschillende racketsporten proberen. Je kan ook in de sportzoeker alvast kijken naar mogelijke sporten als je doof of slechthorend bent. 

Advies van Elaine den Exter

En misschien ontdek jij zo wel de sport die jouw leven compleet verandert. Voor Elaine den Exter (zie foto) was atletiek de sport die voor haar de deuren openden, vertelde zij in een interview. Zij heeft voor jou ook een belangrijk advies als je op zoek naar een sport. “Wees vooral niet bang om afgewezen te worden. Als het een gastvrije club is dan moeten ze wel rekening met je houden. Communiceer wat je nodig hebt en ga er wel met vertrouwen naar toe dat het mogelijk is.” 

Doventolken

De organisatie van de Multisportdag wil zoveel mogelijk mensen met een auditieve beperking enthousiast maken voor sport. Iedereen is daarom welkom: jong en oud en het maakt ook niet uit of je nog niet zoveel sportervaring hebt. Over de communicatie hoef je ook niet in te zitten, want er zijn doventolken en tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig. Je mag ook zelf een buddy meenemen en hij of zij mag natuurlijk ook meesporten. 

De Multisportdag wordt op 2 oktober van 10.00 tot 13.00 uur gehouden in Sporthal de Anker in Zwolle. Ga voor alle informatie naar gehandicaptensportnederland.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: