Direct door naar content
Probeer van alles bij sportdag voor blinden afbeelding nieuwsbericht

Probeer van alles bij sportdag voor blinden

27 juli 2021

Met een visuele beperking is sport net even anders dan voor iemand die kan zien, maar het is zeker niet onmogelijk. Het vinden van een geschikte sport is voor jou iets ingewikkelder. Speciale sportdagen kunnen je daarom helpen om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. In oktober en november worden drie van die Multisportdagen georganiseerd waar je van alles kan proberen: van yoga tot kickboksen. 

Deze Multisportdagen worden georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met verschillende lokale organisaties. Bij twee van deze dagen kun je meerdere sporten uitproberen en één dag is helemaal ingericht op roeien als je blind of slechtziend bent. 

Voor wie?

Deze drie sportdagen zijn echt voor iedereen bedoeld met een visuele beperking. Het maakt niet uit of je volledig blind bent of nog een beetje zicht hebt. Ook heb je vooraf geen ervaring met andere sporten nodig. Dat mag natuurlijk wel, dat maakt je keuze of voorkeur misschien al makkelijker. Je mag ook een buddy meenemen en hij of zij mag natuurlijk ook met je meesporten. Het doel van de dag is vooral dat jij eens kunt proeven aan een sport met jouw beperking. Begeleiders zullen je na afloop ook helpen bij het vinden van een vereniging in de buurt. Je kan ook alvast in de sportzoeker kijken naar de mogelijkheden. 

Het gaat om de volgende Multisportdagen:

Multisportdag in Schijndel (Brabant)

Op zaterdag 9 oktober wordt in Schijndel van 11.00 tot 16.00 uur een Multisportdag georganiseerd. Hier kun je echt van alles uitproberen. Op het programma staan onder andere yoga, goalball, duiken, blindenvoetbal, salsa dansen en kickboksen. Je krijgt hier dus een mooie mix van team- en individuele sporten en van reguliere sporten en sporten speciaal voor mensen met een visuele beperking. 

Multisportdag in Lelystad

Op zondag 7 november krijg je een nieuwe kans in Lelystad. Het programma bestaat daar onder andere uit dansen, handboogschieten, running blind, blindenvoetbal, zwemmen, judo en showdown. Deze dag wordt gehouden in Sporthal De Koploper in Lelystad van 12.00 tot 17.00 uur. 

Roeidag Amsterdam

Wil jij als blinde of slechtziende eens kijken of je kan leren roeien? Dan moet je zeker op 1 oktober naar Amsterdam komen om kennis te maken met deze mooie sport. Je zal onder begeleiding eerst de basistechniek leren op het droge. Als je ook wil ervaren hoe het is samen te roeien op de golven van de rivier de Amstel dan kun je daarna ook met een team in een echte roeiboot stappen. Zo kun je gelijk al het bijzondere gevoel van dicht op het water ervaren. Van het geluid van het kabbelende water en de riemen die daar doorheen snijden zul je daarna nog lang nagenieten. 

Ga voor alle informatie over deze dagen naar gehandicaptensportnederland.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: