Direct door naar content
Wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening afbeelding nieuwsbericht

Wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening

19 juli 2021

Regelmatig bewegen is gezond. Ook in de zomermaanden is het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom organiseert Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) deze zomer wekelijkse challenges. Hiermee willen zij mensen met een beperking of chronische aandoening stimuleren om in beweging te blijven én het bewegen leuker maken. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

Elke maandag een nieuwe challenge

Van 26 juli tot en met 13 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op deze website. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht’ of ‘Deel jouw tip om wandelen of fietsen nog leuker te maken'. Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de partners van BrabantSport.

Wandelen of fietsen voor een gezonde leefstijl

Tijdens de zomermaanden zijn veel verenigingen gesloten. Toch is het belangrijk om ook dan in beweging te blijven. Wandelen of fietsen is dan een goed alternatief. Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een goed humeur en een gezonde leefstijl. En een gezonde leefstijl is enorm belangrijk, zoals het afgelopen jaar ook wel is gebleken. Bovendien is zowel wandelen als fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen.

Gratis beweegadvies

De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Klik hier voor de contactgegevens van een beweegcoaches bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: